View Single Post
Staro 11.12.2024., 13:48   #266
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja ne kužim ovu foru da je plin skuplji od DT?! Pa što je to moguće? Pričamo o gradskom plinu, a ne kada imate rezervar u dvorištu pa vam Ina dođe to napunit...
Nisam pratio iskreno jer nemam uopće mogućnost plina, nije nam proveden u ulici.
To bi trebao reći netko tko je prešao sa plina na DT ili ima oboje.

I kažeš Silver puno ti je zezanja oko plina zbog tih servisa?
DT se servisira besplatno, kao i klime.

E sada zamisli kako je ekipi koja se grije na drva, vjerujem da oni imaju najviše posla, neovisno o cijeni.
Drva su def najjeftinija, ali ima najviše posla oko njih.

Ja sam se grijao na ložu i to je bilo brutalno skupo, ali je uz 1 godišnje čišćenje peći bilo samo 1 klik po sezoni i sve radi, skoro kao struja.
Onda sam uzeo peć na pelete i cijena hop 40% dole po sezoni, ali sada svaka 3-7 dana puniš peć sa peletima, čistiš ložište i još jedan odjeljak gdje pada pepeo koji je BTW na peletima super fin i sitan, kao brašno. Dimnjak bude baš ful prljav od tog pepela i tu se ima što čistiti. Isto tako je tu svjećica tj žarač koji pali pelet i traje max 2 sezone plus svake godine servis.... nije sve tako lijepo kako djeluje na papiru.
E da, isto tako moraš imat suhi prostor za pelete gdje ćeš ih smjestit i kupuješ ih na tone jer moja peć zdrobi 12 vreća u tih 3-7 dana, ovisno o vanjskoj temp.
E da, i snaga peleta nije ni blizu loži. Loža postigne temp doma u roku od 30min dok peletima treba vj i do 1:30h. Loža ubija i po snazi i po novčaniku.

Inače apropos zona što priča mirkopoter, kaže heatmaster da to pak ne valja nikako, da to samo jaše DT, da je bolje da stalno radi polagano nego da se pali gasi jer to navodno jako skraćuje vijek stroja. I navodno to sa zonama rijetko radi kako treba. Da je riječ o radijatorima, rekao bih ti da staviš na njih termo glave i tako reguliraš, ali pretpostavljam da postoji nešto i za podno što vj ide na razdjelnik u ormarić. Ovo sve sa heatmaster YT kanala, e sada drži li to vodu....pa logika mi kaže da drži.

Fun Fact: Kada su mi propišali auto odzračnici u kotlovnici, tlak je pao na 1b i sve je i dalje radilo.