Rado se prisjetim kada sam radio na propagandnoj kampanji za jednu našu pivovaru. Došao je čovjek iz marketinga te pivovare i donio je gotove slajdove koji su se skenirali na rotacionom skeneru i još nešto materijala za ukomponirati na jumbo plakat i par reklama različitih formata. I pitamo ga kako su uspjeli dobiti tako dobru fotografiju pjene, a on ispričao cijelu priču: Postoji jedan čovjek u Europi, mislim da je Mađar, koji radi isključivo foto sesije s pivom, dolazi s crnom torbom (kao mafijaš

), čeka da fotograf podesi scenu i rasvjetu na probnoj krigli pive, što zna potrajati i po dva-tri sata. Tada uzima praznu kriglu, pita kakvu pjenu naručitelj želi - ravnu, zaobljenu, nakošenih rubova, da visi preko ruba krigle ili ne... Onda otvara crnu torbu, vadi male bočice s nekim kemikalijama i usipa u kriglu i preko toga toči pivo i dobije savršenu pjenu savršenog oblika koja opet savršeno odstoji idućih sat-dva dok se opet podesi rasvjeta za tu kriglu piva i snimi hrpa fotografija. Cijeli njegov angažman za tu pivovaru 1998. godine koštao je 20.000 DEM, čovjek je isključivo putovao Europom po takvim foto-shootinzima i to je jedino čime se bavio.
Ovo spominjem da imate orijentaciju kako se vrti lova za određene poslove, a onda možemo razmišljati je li nešto stvarno ušteda ili ne.
Ovo s AI fotkom, ne znam hoće li ubuduće biti takvih "ušteda", ali mislim da bi jedan Links, s obzirom na reputaciju, trebao i mogao i bolje.