Citiraj:
Autor HumWeed
onda to nije cista optika
ako oni montiraju wifi antene na kuce...
|
Ono sto sam ja napisao
NE odnosi se na optiku, malo si pobrkao loncice. Postoje 2 vrste usluga koje nude:
1. Internet putem optike.
2. Internet putem 5GHz WiFI mreze.
Po banderama moze ici optika i na svakih xy metara "WiFi kutija" tj. AP na koji se spaja krajnji korisnik jer zica ne ide diretno u kucu.
To je i dalje optika sa
istom brzinom kao da ide zica fizicki u kucu.
Sto se tice Interneta putem 5GHz WiFI mreze to je usluga gdje imas AP odasiljac negdje na nekom silosu ili vatrogasnom domu/zgradi, znaci
maltene isto kao antene za mobilnu telefoniju/internet te u krugu ili radijusu nekih 3-4km je moguce imati internet uslugu do max 50Mbps-a.
Citiraj:
Autor HumWeed
inace nisam fan wifi-jeva kad se radi o direktnoj vezi, to su po meni nestabilne
veze do jaja...
|
Za skoro 3 godine koliko koristim WiFi paket usluga nisam imao nista vise ili manje prekida usluge vs bakrena parica/zica.
Stovise, cak su ti prekidi krace trajali nego na bakrenoj parici s time da nije bio prekid izmedju moje antene i njihove jer i kod
tih prekida uredno se moze otvorit pocetna stranica gateway-a, nego nema wan adrese, znaci u njihovom sustavu nesto je palo itd...
Kod bakrene parice znao sam imat nekad prekide po sat/dva a to kod njih jos nisam dozivio.
Na zici sam imao ping 30/35 i kako se ne gejmam ne znam dali je ovaj ping OK ali sve radi uredno i brzo.
Youtube, Netflix i torrenti ako treba, live stream-ovi razni recimo F1 ide uredno, nista ne laga. S obzirom da na bakrenu zicu i to putem VDSL2 usluge mogu dobit max 15/2Mbps-a ovo je premija.