Tema: Pro Ping
View Single Post
Staro 10.12.2024., 23:07   #590
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
onda to nije cista optika
ako oni montiraju wifi antene na kuce...
Ono sto sam ja napisao NE odnosi se na optiku, malo si pobrkao loncice. Postoje 2 vrste usluga koje nude:

1. Internet putem optike.
2. Internet putem 5GHz WiFI mreze.

Po banderama moze ici optika i na svakih xy metara "WiFi kutija" tj. AP na koji se spaja krajnji korisnik jer zica ne ide diretno u kucu.
To je i dalje optika sa istom brzinom kao da ide zica fizicki u kucu.

Sto se tice Interneta putem 5GHz WiFI mreze to je usluga gdje imas AP odasiljac negdje na nekom silosu ili vatrogasnom domu/zgradi, znaci
maltene isto kao antene za mobilnu telefoniju/internet te u krugu ili radijusu nekih 3-4km je moguce imati internet uslugu do max 50Mbps-a.

Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
inace nisam fan wifi-jeva kad se radi o direktnoj vezi, to su po meni nestabilne
veze do jaja...
Za skoro 3 godine koliko koristim WiFi paket usluga nisam imao nista vise ili manje prekida usluge vs bakrena parica/zica.
Stovise, cak su ti prekidi krace trajali nego na bakrenoj parici s time da nije bio prekid izmedju moje antene i njihove jer i kod
tih prekida uredno se moze otvorit pocetna stranica gateway-a, nego nema wan adrese, znaci u njihovom sustavu nesto je palo itd...

Kod bakrene parice znao sam imat nekad prekide po sat/dva a to kod njih jos nisam dozivio.

Na zici sam imao ping 30/35 i kako se ne gejmam ne znam dali je ovaj ping OK ali sve radi uredno i brzo.
Youtube, Netflix i torrenti ako treba, live stream-ovi razni recimo F1 ide uredno, nista ne laga. S obzirom da na bakrenu zicu i to putem VDSL2 usluge mogu dobit max 15/2Mbps-a ovo je premija.