View Single Post
Staro 10.12.2024., 14:29   #247
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor SaleFFS Pregled postova
on kaže da je tlak ok jer je to jako mali sustav sa malo vode i da je njegov radni tlak dok je grijanje u funkciji od 1,2 do 1,5 bara.
Osobno mislim da tvoj majstor iz ne znam kojeg razloga malo pjeva borbene. Ako za taj sustav imas negdje napismeno na bilo kakavom papiru da je njegov radni tlak 1,2 do 1,5 bara onda OK, ako nemas vracamo se na "majstora".

Jako mali? Pa imas 5 radijatora a kod mene su 4 s time da su moja 2 veca od tvojeg najveceg koliko vidim sa slika a druga 2 su ko tvoji najveci. Tvoji izmjenjivač topline "grije vanjska" jedinica, moj plinski plamenik. Sve ostalo u tvojem sustavu kao i mojem kao i u vecini ljudi na centralnom je cista klasika. Ako tlak padne ispod 1 bara kod mene sustav staje, kod tebe sta ce biti - vidjet ces sam.

@domy_os

Klasican Osjetnik temperature koji salje u tu Figosan "elektroniku" informaciju kako da modulira vanjsku jedinicu tipa dali izmjenjivac topline treba vise ili manje zagrijati. To imas apsolutno u svakom kombi bojleru. Njegov sistem je hibrid, nista specijalno koliko mislis osim elektronike koja dopusta da putem WiFi neke parametre mjenjas a danas imas i takve kombi bojlere i to vec poduze...

Zgodno jer nema atesta plinskog dimnjaka, nema uopce dimnjaka jel... nema placanja 2 x godisnje dimnjacara koji mi samo ispusti vodu iz inox dimnjaka a dimnjak se cakli od cistoce, cak ni cetku ne nosi gore na tavan. Nema placanja majstora koji ispituje plinsku instalaciju do trosila + HEP kada mjenja sat od plina iskljuci i pecatira dovod trosila koji nemaju potvrdu o ispravnosti koju isto treba platiti. Zgodno jer nema opasnosti od CO2 trovanja ako dodje do neke havarije bojlera ili ti ptica uleti u dimnjak ko meni, srecom skuzio odmah.

Da imam ministarsku placu/mirovinu sutra bi to njegovo uveo kod sebe jer je ovaj njegov hibrid zbilja zgodan pa nek trosi godisnje i 2000€ struje jer moze mi se i komocija je nenadjebiva u odnosu na plinsko centralno. Tu u slavoniji za nekih prosjecnih 100 kvadrata to mora biti rata struje nekih prosjecnih 250€ x 6/7 mjeseci.

Tko to moze placat - super. S tehnicke strane i komocije ja sam impresioniran ovim hibridim sustavom mada imam zamjerke na centralni dio jer nema odzraka i nema odvoda sa sigurnosnog ventila ali OK to i sam znam stavit + naravno neki beckup grijanja bi morao biti jer nema struje = cvokotanje pod dekom.