View Single Post
Staro 10.12.2024., 13:39   #324
Splitska Posla
Premium
Moj komp

Splitska Posla's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Molim mišljenje.

Izbacio sam klasičnu utičnicu i montirao ovu nadžbuknu. Nisam to nikada radio. Svrha je bila pomaknuti utičnicu u desno. Nisam ni znao da postoji nadžbukna utičnica a želio sam izbjeći štemanje.

Kad sam kupio nadžbuknu, dvi unutarnje utičnice su bila spojene nekom tankom žicom koju sam zamjenio ovom jačom i njom razveo žice, kao na slici a nadam se da je dobro.

Nisam radio ništa oko struje već jaaaako dugo. Za ovaj posao imao sam na raspolaganju samo ispitivač i kombinirke a žicu sam pak gulio skalpelom. Osim žive žice iz zida koja je već bila oguljena. Ali ipak sam je pri vrhu malo skratio kombinirkama tijekom čega nije potekla struja kratkog spoja. Ni kroz žice u stanu a bogami ni kroz mene.

Tek kad sam završio, vidim da sam luster-stezaljke trebao gurnuti u ovu rupu gdje je bila klasična utičnica, ali možda može ostati i ovako??
I s obzirom da je ovo u kupatilu, da li je pametno luster-stezaljke omotati izolirkom?

Ovako to izgleda na kraju. Vidim i da crna izolir traka, kojom sam pričvrstio žice za zid ne udovoljava estetskim kriterijima. Ne samo da viri ispod ogledala nego sam se tek kasnije sjetio da u kući imam i bijelu izolir traku koja bi bila estetski prihvatljivija.

Inače, ovaj kupaonski element sa ogledalom sam, igrom slučaja kupio na internetskom oglasniku njuškalo za 10€. Zamjenio je staro ogledalo koje je u stanu od prvog dana.

Hvala na odgovorima!

Napomena: Slike će se samouništiti za 31 dan.
Splitska Posla je offline   Reply With Quote