Prvo, dali mislis uopce dosta citati na citacu? Ja sam poceo sa Google Nexus tabletom i kada sam vidio, OK, budem citao, sam krenuo prema ebook citacima
Meni su, kako sam negdje vec napisao, isto page turning buttons zakon, ne mices ruku i odgovara mi to prosirenje s desne strane (ili lijeve kako okrenes

) taman za drzanje...
Toplo narancarsto svjetlo sa automatskom primjenom navecer je fora i odgovara mi, ali meni nebi bio dealbreaker...
Na paperwhite-u mi se nije svidio materijal kucista; iz dna duse mrzim one silk/soft touch premaze na plastici, samo je pitanje vremena kada se pretvore u ljepljivu zvaku...
Na vulgaris kindle (obicna tvrda plastika) mi je cak ok bio i ekran koji je "upusten" cca 1mm u kuciste . Tako je i manja vjerojatnost da se pojave tragovi od maske itd (oasis mi je stradao jer je pao i pukao ekran, mozda da je bio tako unutar kucista nebi).
Google mi kaze da sa fizickim tipkama postoje jos i
PocketBook Era,
Boox Leaf2 i
Boox Page
Koji su tu oko 200 ili malo vise... Nisam nikada trazio reviewe tako da neznam sto kazu za njih...
Imas na njuskalu kobo libra colour za 180 u Rijeci, ili prvi Libra H20 isto za 180 u Osijeku
EDIT: koliko vidim ugrubo, ako mislis u HR posudivati knjige iz knjiznice, moraju podrzavati Readium LCP, a to vidim na popisu PocketBook i Tolino. BTW, Tolino su isti uređaji kao KOBO, tako da ima i sa tipkama, npr
tolino epos3