View Single Post
Staro 10.12.2024., 08:20   #1902
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Premium visa, imam je otkad je Amex bila, ali je koristim kao debil kojem ne treba kreditna Stoji u ladici 90% vremena i kad zelim neki trosak prebaciti u drugi mjesec, ili prepoloviti iznos na par rata, onda je vadim.

Visa je afaik podrzanija, makar kod nas mislim da je svejedno pogotovo u trgovinama za opremanje doma, oni sigurno primaju sve kartice.

Debilana kod PV-a je sto nikad neces znati koji ti je limit (ne dijele taj info) i sto ces za vece iznose morati zvati autorizaciju prije placanja. Ok, ja karticu ne koristim aktivno i to je jedan problem, ali imaju moje platne liste. Svejedno, htio kupiti u nedjelju laptop od ~8.000 kuna jednokratno, odbija mi karticu. Poludio sam. Onda sam uspio nekako dignuti taj limit za autorizaciju na 20.000 kn da me ne dovodi u glupe situacije.

Diners sam imao godinu dana paralelno s PV-om. Dali su mi limit od 1.3x moje prosjecne place lol. Mislim si, ako kupim tv, frizider i bojler, dal bi mi to uopce proslo... Ugasio ga nakon godinu dana, nisam je nijednom (htio) koristiti. A nisam ni ubo neki dobar deal na D utorku pa...

Mislim da odabir ovisi o tome sto tebi treba.