Tema: Pro Ping
View Single Post
Staro 08.12.2024., 17:58   #584
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
kazu da provlace kablove u kucu, a stalno napominju da na antenu stavljaju neku wifi kutijicu i onda mi na kraju kaze "ako ne koristite wifi onda se nemorate brinuti"
a sta imaju uopce postavljati taj wifi na krov ?
Prvo treba razluciti dali ti je dostupna optika ili WiFi mreza. Home i Power je optika a Basic je putem WiFi mreze.
Ako je putem WiFi mreze dobijes 5G Cambium ePMP Force 130 antenu ili Mikrotik SXT AC ili Neku od Mikrotik modela LHG XL AC.
Sve ovisi koliko si daleko i dali imas/nemas opticku vidljivost do glavne antene.

1. Kod mene je Force 130 + cisti LOS na 160m = 50/15Mbps
2. Kolega 1 je SXT + cisti LOS na 365m = 50/15Mbps
3. Kolega 2 je LHG XL + Nema LOS na 3,86km = 50/15Mbps

Moj je ~3m od tla na zidu supe, kolega 1 drzi SXT na ~4m od tla, cijev na zidu od garaze, kolega 2 ima cijev od 3m na balkonu, LHG je na cca 6-7m od tla. Znaci moras znati gdje ili odakle ide njihov signal ako je u pitanju WiFi pristup a onda je lako dalje kombinirati gdje ti pase a da ima signala, postaviti antenu.

Citiraj:
zatim na webu pise da ne dobivaju korisnici router kojim se moze wifijem mobiteli ili racunala povezati
vec da se od njih moze kupiti po povoljnoj cijeni dodatni uređaj za to
a u mailu mi muljaju da se to besplatno dobije
Za optiku ne znam tocan model a za WiFI paket besplatno dobijes TL-WR840N sa FW od TL-WR850N v2, zasto drugaciji FW ? Pojma nemam ali sam na 6 komada uocio isto. Router je zakljucan i nemas mu pristup, dobijes samo WiFi password.
Po deafultu je ukljucen DHCP na istom. Kod zavrsetka instalacije mozes zvati i traziti:

1. Da te prebace u DMZ ( gdje ces ti njima dati IP adresu svog master routera, naprimjer: ( 192.168.88.2 ili 20/50 itd.. ).
2. Fixnu IP adresu.
3. Da iskljuce DHCP.

Dobijes od njih gateway ( 192.168.88.1 ) i onda u svom routeru kreiras WAN Connection type / Static IP. Znaci bilo koji router koji ima mogucnost WAN konekcije Static IP je OK.
U krajnjem slucaju ako nemas svoj router moguce je taj njihov "TL-WR850N v2" prefleshati sa LuCI OpenWrt 23.05.3 i onda imas full kontrolu nad svime u routeru. Ako isti krepa tesko da ce netko iz Pro Pinga ici lemiti po pcb-u da ga vrati u zivot kako bi vidjeli jes ti promjenio fw ili je njihov stock... dodje tehnicar, utvrdi da je router mrtav i ostavi drugi.
Citiraj:
na webu za osnovni tv paket napisu preko 70 programa
a na listi ih pokazuju jedva 30
To su samo izdvojeni kanali iz opcenite ponude. Za tv na WiFI paketu dobijes posebno STB koji se lanom kopca na router.
Popis kanala:
Code:
https://drive.google.com/file/d/13PqsBLBiXWeVxpxe1qhe03AtKjUyrRvA/view?usp=sharing