d0X
calypso
Nisam se igrao sa ocanjem. Nisam dugo nista klokao. Poprilicno je sve na defaultnim postavkama osim naravnoi RAM profila. Testove sam pratio po izlasku 24H2 i svuda je win10 bio donji u odnosu cak i na 23H2. ZAdnji put kad sam testirao win11,. 23h2, imao je malo bolje performanse nego win10 22h2. Mozda bi i sada ali mislim da 23H2 nije nesto na cemu se moze ostati ako ga MS bude forsirao.
Vec mi je ovo mozda 4-5 put da pokusavam win11 ali ne ide. Kao da mi je platforma stara 3 generacije pa dolazim sa win7 na win11. Nekako radi sporije u svakom aspektu osim web browsing. Kao da ima 3x vise UI overlaya od win10. Sto mozda i nije dalek ood istine. Ostao bi ja i sa tih 5% manjim performansama ali mi podje iRacing dobijati micro stuttering bilo da je 80FPS ili 150FPS. Samo ako je lockano na 144FPS kao monitor, onda je ok. Ali sve iznad ili ispod isto da gledam 30FPS. Nisam nikad imao takvo iskustvo. I onda eto, to freezanje u Elden Ringu.
Probat cu se mozda zabaviti oko ovog malo vise sad na godisnjem nakon Bozica. Hvala kolege svakako na savjetima.