Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.12.2024., 13:49   #77476
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
i sama pomisao da u jutarnjoj šetnji ili bicikliranju, prođe takvih 10 na metar-dva od mene/mog djeteta, zgadi mi samu pomisao o toj šetnji, i kakve sve boleštine ta kancerogena sranja (ko nije upućen neka pročita npr razlike o testiranju vozila u usa i kod nas po pitanju ekologije, i zašto oni toliko šilje za sasvim druge parametre nego kod nas u europi) mogu biti uzrokovana direktnim udisanjem ispušnih plinova takvih starih grobova.
Samo nemoj misliti da je tvoj najmoderniji čađavac bezopasan za zdravlje. Čestice i plinovi koje pobjegnu kroz njegov ispušni sustav lako mogu biti gori nego dim od predkomoraša.

Problem je u tome što su te čestice toliko sitne da s lakoćom prolaze kroz pluća pa čak i kožu. Doslovno su veličine virusa. To se taloži u tijelu. I truje.

A dušični oksidi koji su red veličine veći nego na benzincima, jer eto SCR katalizatori nisu savršeni, polako ali sigurno deru pluća i truju organizam.

I to sve skoro pa ne možeš osjetiti.

However ima i puno drugih zagađivača naspram kojih su i stari i novi dizli male bebe. Recimo susjed sa starom peći na ložu… jedan takav zagadi i zasmrdi cijeli kvart 0-24h crno/plavim dimom.