Slazem se, napredak ce biti. Gledam taj setup vise sa aspekta upgrejda kasnije i koristenja s tvojom grafom koju i ovako imas. Zbog toga mi nema bas smisla taj G model.
Osobno sam gledao onaj najjaci 8700G i komp bez graficke koju bi dodao jednog dana, ali zbog previsoke cijene procesora i tih nekih razlika u speckama, poceo sam gledati normalne procesore.
G modeli su malo cudni i s tim koristenjem zen 4c jezgri, a i zbog tih razlika u pci laneovima. Mozda neces moci iskoristiti sve funkcije/portove ploce. Mozda ce ti 4060 raditi sporije zbog gen4 umjesto gen5 pcie-a... Nagadjam, pustam tebi da proucis isplati li ti se to jer mene je u startu odbilo jer sam danas-sutra planirao komp nadograditi grafickom i s jos jednim nvme-om...
G procesor kao da nekako "ogranici" mogucnosti B650 ploce, kao da nije ni predvidjen za takav setup. Nekako mi se najbolje uklapa m-ITX ploce bez GPU i sa vrlo malo periferije/portova.
7500F je punokrvni cpu bez integrirane grafe, sa 6 normalnih jezgri i svim laneovima koje imaju i skuplja braca. A razlika u cijeni nije velika.