Petak navečer...nemam pametnijeg posla pa sam se primio raskapanja kofera.
Uglavnom, prošao sam cijeli internet ovih dana i našao mahom loše i nepotpune upute i u principu je odgovor: baci, ne isplati se.
Kontaktirao Samsonite/American Tourister support, usmjerili me na svoj web preko kojeg se mogu naručiti rezervni dijelovi. Naravno, za ovaj Disney i sve te spešl edišn skuplje kofere, nema rezervnih dijelova jer se kompletan dizajn ručke mijenja od serije do serije. Mogao sam poslati kofer da pokušaju popravak, ali bi me to koštalo više od cijene kofera te veličine.
Uglavnom, popravak ovog je dječja igra.
Otvori se podstava da se dođe do mehanizma.
Skinu se 4 šarafa s gornje strane, dva s donje i cijela teleskopska ručka se izvuče van.
Ispod ručke su 4 torxa, dva sa svake strane. Izvuče se ručka i dvije šipke s plastičnim nogicama.
Najčešći "kvar" je da jedna od te dvije plastične nogice pukne i pritisak na tipku ne oslobađa pinove na toj strani. Popravak je da se na to mjesto zalijepi nešto drugo.
Kod mene su obje te nogice bile čitave, pa sam morao rastaviti ručku.
Najmanje dvije trzalice ili komadi razrezane kreditne kartice ili nečeg sličnog, pa povuci-potegni dok se plastika ne odvoji.
Tipka je poveći komad plastike s jednom oprugom koja onda na svakoj strani stišće šipke prema dolje. Izgleda da se šipka na jednoj strani izmaknula van. Vraćeno na mjesto, zatvoreno i ko nov je.
Eto, možda nekom pomogne da ne baci kofer.
Ima i kompletnih teleskopskih ručki na aliexpressu, to mi je bila backup opcija.