View Single Post
Staro 06.12.2024., 09:08   #282
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
kupujemo šta je dostupno na HR tržištu i ne ove kemije nećemo radit. nemam električara u firmi od povjerenja koji bi to mogao složit.

inače montirao sam grdosije, i to je tako ali tako "kinesko".

ups ima slot za baterije, ispred maske, naravno. 6 aku je unutra.

battery pack nema. u smislu - mislim da nije predviđen za zamjenu baterija. osim šta su oni to predvidili da se taj dodatni battery pack spoji odnapred, a ne odiza (nisam pametan šta je bolje zapravo), battery pack ne dolazi sa uputama, zapravo sa ničime.
tako da rezime nedostatka informacija:
1) nema uputa, nikakvih.

2) ne dolazi sa railom za rack. doplata 100 eura za svaki.

3) opcija u "meniju" nema, trebaju ti upute za shvatiti šta je pisac htio reći jer nema izbornik već skraćenice od 3 slova sa vrijednostima.

4) EPO je kurac. to je mali zeleni konektor za emergency shutdown. u svim drugim ups-ovima taj mali konektor stoji uboden u UPS i sve radi. u uputama za ovaj c-lion piše "držite EPO konektor spojen i kada EPO nije u funkciji" - istog trena kad sam uštekao konektor u EPO stvar se ugasila i nije ju bilo moguće upaliti preko power buttona. blješti EPO na displayu i odjeb. tako da sam ga izvadio. dobro da nisam još ništa spojio na ups.

5) izrada prednje maske je šit, za skinuti prednju masku treba odvidati vide i onda slajdati ulijevo, ali je debeli kruti gančo koji se drži. naravno da sam ga slomio -.-

pa sad cijela stvar stoji nahero.

...

ali cijena je bila super. mislim da ću uzet naknadno još jednog kad preselim i drugi rack u ovaj prostor i kad vidim koliko mi je prostora ostalo, malo smo nagurani.

PS, APC 1500 mi drži 3 nas-a (8 diskova) i switch. sa starim baterijama to je trajalo oko 15 minuta. nadam se da će sad trajati bliže 2 sata.

u drugom racku sa 2 x eaton 9130 je 5 servera koji su zadnji put izdržali oko sat vremena. taj dio ne održavam ja pa neznam detalje.

ovdje je sad 24 akumulatora (u mom racku) na 5 servera. još ću malo preraspodjelit load-e i nadam se da će sve bitno odradit barem 2 sata. radovi elektre rijetko kada traju toliko, uglavnom sat vremena, čak i kvarove rješavaju do nekih sat vremena.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 06.12.2024. u 09:17.
jp_rv je offline   Reply With Quote