Tema: Mini PC
View Single Post
Staro 04.12.2024., 21:05   #102
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Ovo ni na desktopu winsi ne pokupe kako treba i najbolje je rucno kako kazes.

Pada mi na pamet da ce trebati pripremiti i wifi drivere (mooozda i lan, ovisi o speckama), ako je u pitanju neki mediatek wifi chip ili intelovi nic-ovi (ne znam napamet koji tocno) koje mi recimo win10 nije prepoznavao automatski. E s njima sam se napatio da ih nadjem za jedan kineski topton pc.

U svakom slucaju sretno kolegi, i mene je ceskalo da uzmem N100 barebone, ali realno mi ne treba.

Kako sam prije par mjeseci pokrenuo temu mini pc vs. desktop pc i bio spreman dati 800+ eura za top mini pc (gledao sam AI Ryzene s 880M)... Moram priznati za moje potrebe ipak mi je drago sto sam na kraju otisao na klasicni desktop pc. Najvise zbog grafike, a i cijenim modularnost i mogucnost izmjene dijelova ako nesto krepa. Ne treba mi ni support dok imam mogucnost kupiti zamjenski dio. I da sad uzimam drugi backup pc, bilo bi me malo frka dati tolike pare za mini pc :/ Jednog dana...

A bilo bi super da su i jeftiniji jer to su mobilni SoC-evi kao laptopi minus ekran, kuciste, tipkovnica, baterija i masu toga - a kostaju ko sam laptop.
Sto se drivera tice skidao sam unaprijed za chipset, wifi i lan kartice.

A cijene su jos i ok, uz uvjet da vec imas memoriju i diskove pa te onda solidan pc kosta od 330-400€ sto i nije tako strasno.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Oni koji imaju 2xM.2 često imaju kombinaciju NVMe M.2 + SATA M.2 što je totalno bzvz.
Nije bas kod svih tako.

Ovaj moj aoostar gem12 i od calypsa gmktec k8 plus ti imaju po 2x nvme pcie4 sto je super. I uz to ne gubis nikakav drugi port ako imas ustekana 2 nvme ssd-a niti gubis na propusnosti grafike na occulink portu za razliku od nekih koji to limitiraju cim ustekas drugi disk.
Cuky je offline   Reply With Quote