View Single Post
Staro 03.12.2024., 18:00   #5804
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
To je schedule svako koliko sati, dana, hoćeš kada su sati kada računalo nije zauzeto i milion drugih stvari koje imaju i drugi programi za održavanje računala. Jednostavno mi nije potrebno takvo nešto. Za veće igrače svakako ali za onog tko želi imati Win podešene, sve programe podešene, a u mene ima više programa koji su posebne namjene pa su potrebna specijalistička znanja za podešavanje i rukovanje s njima kao i to da backup radim nakon neke nove instalacije, a to je rijetko dok većinom napravim nakon para mjeseci čisto da mi bude s najnovijim zakrpama od Win iako ni to ne traje predugo.

Mjesečni patch Win nema što sjebati osim da je on sjeban, a bilo je i takvih ali onda napraviš restore i odbijaš ga dok ga ne srede, ako se zalomi da ga instaliraš opet napraviš restore. Kako su ostali podaci na drugom disku i još imaju svoj backup na diskovima koji se čuvaju u ormaru isključivo mi je bitan OS i programi kao i podešavanja istih.

Osnovna svrha backupa je da se ne izgube dragocjeni podatci do kojih je skupo ili nemoguće doći ponovo, u ovom slučaju da ne moram ponovo instalirati Win iako je instalacija trivijalna i traje 20 min ali ih treba podesiti da što manje švrljaju i zauzimaju manje resursa slanjem kojekakvih telemetrija i slično, a za programe kao što sam već rekao jer neki zahtijevaju preko 20 podešavanja ovih ili onih parametara.
Po vremenu za koliko je napravljen backup nema razlike od drugog programa i još samo da slijedećih dana vratim podatke i vidim kako sam proces ide jer Macrium ima boot Win Pe (Bart Windows) dok kod ovog još ne znam makar je sve to isto ali samo da probam, nastavim koristiti Macriium dok ne izađe licenca pa produžim s ovim (iako ni Rescuezilla uopće ne zvuči loše) kojeg sam proučio prije nego što je dogorilo do noktiju.

Zadnje izmijenjeno od: Hombre. 04.12.2024. u 11:17.
Hombre je offline   Reply With Quote