View Single Post
Staro 03.12.2024., 13:38   #3417
gerund
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
Pitanje je koji 4G/5G uzet za korištenje u kući (bitan mi je što bolji upload) -

prvo moj pokušaj rezimea svega što sam pročitao u prijašnjim postovima please ispravite me

0. točan odgovor: ovisi o tome na kojoj si lokaciji

1. najjeftinija opcija je tcom za turiste pa nadoplate

2. postoji razlika u brzini ako uzmem "tarifu za mobitel" ili kod istog providera "tarifu za kucni internet" - "tarifa za mobitel" će biti brža/stabilnija jer mobiteli imaju prednost pred "kucnim userima aka samo data sim kartice"

3. od "tarifa za mobitel" telemach ima limit nakon 60GB potrošenog interneta treba slati sms da bi se moglo nastaviti, A1 i tcom u svojim "unlimited" tarifama nemaju to ograničenje

Nakon komunikacije sa Tcom/a1/telemach službom za korisnike ovo su info koje sam skupio:

Tcom mi ne može dati ono što se kod njih zove "5G internet" jer moja lokacija nije pokrivena 5g signalom, al mogu uzet uslugu Gigabox+ (koja ima 5g ruter al ce mi radit na 4g)

a1 kao i tcom mi ne može dat ono što se kod njih zove 5G kućni net jer again moja lokacija nije pokrivena 5g signalom, i mogu uzet samo uslugu 4G Homebox (znaci niti 5G Homebox u a1 nije opcija)

telemach mi ne može dati ono što se kod njih zove 5g pokućni internet jer njihovim rječima moja lokacija nije dovoljno pokrivena signalom odnosno to bi "preopteretilo sustav"

prema hakomovoj karti telemach ima 5g na "repetitoru" koji je unutar 300m zračne udaljenosti od moje lokacije.

Moj plan: isprobat "mobilne sim kartice" od svih operatera i vidjet dal koji eventualno ima 5g signal i u tom slucaju uzet "tarifu za mobitel" i stavit ju u neki 5g ruter ako nitko nema 5g signal napraviti isto za 4g i uzet "tarifu za mobitel" i stavit ju u neki 4g ruter. (otvoren za prijedloge koji ruter uzet)

Ili uzet Homebox/Gigabox + i nadat se da će radit jednako ili bolje? (ne znam koje su mogućnosti odustajanja)?

isprike na i svima koji ce odgovorit i ispravit me

Trenutno preko mobitela kao hotspot na tcomu download mi je: 140 Mbps a upload cca 18 Mbps. (Parica na lokaciji je tolko spora da ju nisam ni spominjao)

starlink bi izbjegao if possible
gerund je offline   Reply With Quote