Tema: Mini PC
View Single Post
Staro 03.12.2024., 07:34   #79
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ukoliko će ti biti media player, ne trebaš previše razbijati glavu hardverajem - svi će ti biti dobri.
Ukoliko ćeš ga koristiti i za drugu namjenu, svakako bih savjetovao da bude W11 kompatibilan, a to su svi oni koji imaju 8th gen procesora ili novije. Hint: kod Intela ti prva znamenka u broju procesora (kod novijih modela, prve dvije znamenke) označavaju generaciju procesora.
Nedavno sam uzeo baš ovoga iz Nikky-jevog drugog linka. Očistio sam mu cooler od prašine i praktički se ni ne čuje.
Došao je sa M.2 diskom, a ima mjesta za još jedan M.2, još jedan 7mm SSD/HDD i još jedan keks RAM-a (SO-DIMM DDR4). Na njemu je bio W10Pro pa sam ga upgaradeao na W11Pro.
Ima jedan zgodan fičur. Pogledaj slike zadnjice toga sa drugog linka. Onaj VGA port. Taj dio je izmjenjiv i na njegovo mjesto možeš staviti nešto drugo - HDMI, DP, 2xUSB 3.0,.. Nađeš ga za par EUR na ebayu ili Aliji. Zamjena je trivijalna - otvoriš kućište, odšarafiš 2 šarafa stare štampane pločice sa konektorom i zašarafiš novu. Moj je došao sa 2xUSB 3.0 porta na tom mjestu.