View Single Post
Staro 02.12.2024., 22:01   #5800
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Hombre Pregled postova
Nisi razumio što sam napisao.
Napravili su baš suprotno od onog što kažeš i ja imam dosta programa koji su stari godinama, a rade svoj posao bez zamjerke i ne pada mi na pamet deset puta omogućiti nekome da zaradi još 10 ili 20M$ iako s time što je zaradio prije može živjeti doživotno on, unuci, praunuci, ako nisu previše rastrošni i pra pra unuci.

Oni su kao znak lojalnosti napisali da licencu koju imamo možemo koristiti još godinu dana, a poslije toga možemo praviti samo restore ali ne možemo više praviti backup što znači da su ga zalockali i da mu ono po čemu se zove backup program više neće raditi.
Ja bih pogledao što je novo u update i to bi bilo "nekim korisnicima nije radilo ovo ili ono" dok je sve ostalo ispravljanje minornih bugova. Oni nisu pojedinac nego firma koja se ponaša baš onako kako bi se trebala ponašati jer svake godine moraju sebi isplatiti plaće, poreze, struju, poslovni prostor, sve moguće troškove, amortizaciju... s tim da imaš programa koji odavno imaju i mjesečne licence, a opet ne možeš im ništa s tim da sam opazio kako su softverske kuće s istoka daleko više fer uključujući i cijenu lifetime iako s tim moraš biti jako oprezan pošto je lifetime USA izmišljotina kojom se htjelo dokazati da je njihov proizvod super kvalitetan, a u računalnom svijetu da ne moraš svako malo nadoplačivati. Kvaka je u tome što postoje dva lifetime od kojih prvi podrazumijeva životni vijek kupca dok drugi koji baš i nije rijedak podrazumijeva životni vijek nekog predmeta ili softa i da je on u pravilu određen brojem godina koliko ima garanciju plus broj godina kada se za njega još proizvode rezervni dijelovi dok je za soft koliko odrede oni. Moj prijatelj urar muku muči s osovinama za sat Seiko 5 kojeg ima još dosta ljudi, a kada sam otišao na net da mu za sitan novac kupim kilu toga piše Vintage, dok su cijene osovina otišle u nebo, a prodaju ih oni koji su ih izvadili iz neprodanih primjeraka.

Instalirao sam Veeam, napravio recovery media i prvi backup s tim da ne volim programe koji su mutavi pa nemaš nikakva pokazivača da je backup u tijeku osim cancel ali će se i to valjda riješiti ili je neki bug.
Kapitalizam je u svojoj osnovi ekspanzionizam i ne možeš svake godine imati imati isti prihod bez obzira koliko onaj prvi bio bolji od prethodnog, ako nije najmanje 10% viši odmah panika, padaju cijene dionica na burzi, što se događa... a kada udare glavom o zid nastaju krize i ratovi za širenje s tim da je mjesta za širenje nestalo pa je kriza već tamo od 80tih s tim da se sve uredno mete pod tepih iako isti poskakuje kao da se pod njim kolje čopor mačaka što opet jeste točno i da ne nabrajam.
Ako nešto profesionalno koristiš plati, a ako si mali traži nekoga tko to prodaje jeftinije ili traži besplatni, plati koji dolar donacije...

1. Veeam ti pokazuje da je backup u tijeku
2. Topli savjet