Citiraj:
Autor Lourdin
Momci, trebao bi zamijeniti jednu veću kantu koja je stajala kraj TVa sa nekim mini PCem.
Služit će kao HTPC, za Kodi, youtube, torrente i takve stvari. Vjerojatno i dogodine djetetu za školu. Nikakve igre ili slično.
Bitna je i što manja potrošnja.
Ono što me zanima, bi li N150 bio dosta za gore navedene radnje? Koliko vidim, mali je potrošač, a čini mi se da bi bez problema mogao gurati sve ovo gore.
Ili ostale izvedenice tih procesora, N95, N97, N100..
|
za navedeno neki od "domaćih" mini pc-jeva ti je vjerojatno zgodnije. nije da N100 nije dobar za tu primjenu, but still.
hp mini 600 ili 800 , ili ekvivalent u lenovu/dellu. naravno da je najzgodnije da ima 8. gen intel (zbog novijeg quicksynca) ali i 6th i 7th gen će ti uredno otvarati moderne formate jedino koliko me sjećanje služi neće h265 10bit profil hardverski dekodirat, a 4k mu će možda biti prevelik zalogaj za softverski dekodirat.
uglavnom za cijenu normalnog tv boxa, možeš ubost mini pc. ubaciš unutra ssd za windowse i mehaniku kao storage (imaš do 5TB u 2.5" formatu) i torrentiraj do mile volje.
u idle-u to troši zanemarivo, a teško da ćeš ga ikad dovoljno opteretit da počne cuclat više. shodno tome, nećeš ni ventilator čuti.
i da - velika većina tih pc-jeva dolazi sa 2 DP porta, ponekad sa dodatnim vga ili hdmi. ali na aliex imate za 1usd adapter DP na hdmi, meni uredno to radi , i gura i zvuk kroz to.