View Single Post
Staro 02.12.2024., 18:36   #369
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
Pustio sam ga da odstoji 24h za svaki slučaj.
Što se tiče samog Xiaomi Smart Dehumidifier Lite-a, ja sam zadovoljan. Trebao mi je za jednu prostoriju od 6 kvadrata na kojoj se jedan kut vanjskog zid jako vlažio. Za nekih 30-tak sati napunio je 3L vode i zid je suh. Nije brz kao TROTEC TTK 27 HEPA kojeg sam kratko imao i vratio, no je tiši i ugodniji u radu. Dosta je velik, kao okrugli kuhinjski bojler, što me iznenadilo jer sam mislio da će biti po obujmu manji. Super mi je što je smart pa u svakom trenutku gdje god se nalazio vidim kolika je vlaga na aplikaciji i mogu ga uključiti i isključiti.
Uglavnom, za ono što meni treba je vrlo dobar. Ne bi preporučio za veće prostorije jer ne spušta vlagu dovoljno brzo. TROTEC TTK 27 HEPA je bolji što se brzine odvlaživanja tiče.
Ja sam pred koji mj uzeo trotec 95e i bome je jako jako učinkovit. Brz je, tj brzo skuplja vlagu, ima dosta tih funkcija, tipa da mogu staviti da se sam gasi nakon X sati, ili da se upali nakon X sati i slično. Samo me muči što sam tek nedavno skužio da je punjen propanom i to mi se nikako ne sviđa. Navodno je taj propan bez mirisa, pa ne smrdi kao plin iz boce ako slučajno pušta... Sada se i DT pune tim sranjem jer su učinkovitije i kao više eko.
E da i meni bitno jer da ima spremnik od 5,3L (želim min 5L jer se 3L napuni začas).

I bučan je ful, ali na to sam naviknuo i sa starim, stavim ga što dalje od spavaće i bok. Služi za sušenje robe i tu tamo da pokupi vlagu kad je vani kiša ili južina. Zračenje i dalje najbolja stvar

Kada sam tražio, sam bio našao neki Midea Cube ili tako nekako, neki totalno kul odvlaživač koji na papiru djeluje odlično, ima spremnik od čak 16L...i onda bacio oko na recenzije i YT komentare. Izgleda da je strašno nekvalitetan, u roku 1-2 godine zahrđaju isparivači i onda je ćao-bao. Našao sam baš hrpetinu komentara koji se žale na to. Svi koji su bili zadovoljni su bili u stilu kupili ga jučer, kupili pred mj dana i slično, bilo što duže od 1g...negativno.