Citiraj:
Autor devaa
|
Da, s tim da sam ja narucivao s Amazona 4 komada za tu cijenu. Vjerojatno ima iz kine i jeftinije.
Inače uzeo Miele C3 Gala edition u Pevexu na akciji. Neusporedivo koliko bolje usisava od Jimmya i Dreamea robota.
Što se tiče različitih modela C3, ima dosta toga po čemu se razlikuju, neke stvari se mogu mijenjati, neke ne.
Što se ne može mijenjati:
Neki modeli imaju tipke na usisavaču kojima se mijenja mod usisavanja i snaga usisa. Drugi imaju te kontrole na posebnoj dršci tako da se ne moraš saginjat ili lupat nogom po usisavaču da promjeniš nešto.
Napomena: uz neke modele (recimo Gala) se dobije Comfort drška koja je slična kao ta s tipkama kojima prebacuješ modove, ali na njoj nema niti jedne tipke, nego je eto samo za udobnije hendlanje usisavača (ne držiš ga za cijev).
Stvari koje se mogu mijenjati:
Filter - ima 3 komada ako sam dobro skužio. Obični, HEPA i Silent.
Vrećice - ima 2 vrste originala, ima i hrpa 3rd party opcija koje navodno funkcioniraju jednako dobro.
"Glave" za usisavanje - svaki dolazi sa univerzalnom koja ima onu tipku za prebacivanje između tepih i parket opcije, 3 mala nastavka su u svakom ispod poklopca usisavača. Onda dolaze posebne "glave" za parket, pa cat+dog opcija, ima i za tepihe samo koja je 200+ eura itd.
Ja sam u Gala verziji dobio ovu univerzalnu i Parket twister. Planiram si još uzeti produženi fleksibilni crevice tool koji mogu zavući ispod kreveta i sličnih stvari koje imaju 2-3 cm prostora od poda. Razmišljao sam i ovoj četki dog+cat, ali ne djeluje baš da vrijedi 100 EUR koliko košta