Citiraj:
Autor Mirkopoter
Zna netko kako se zove i kako funkcionira nekakav auto stop sustav kod parkiranja?
Znači Škoda Octavia 2019., danas sam malo naglo unazad parkirao prema rubnjaku koji nije bio dovoljno visoko da se branikom zabijem u njega, ali su ga senzori osjetili i auto mi je negdje na crvenim crticama senzora naglo sam od sebe zakočio pa sam zaključio da ima taj sustav iako nisam ni znao.
Do sad kad sam parkirao sporije nije ništa kočio sam od sebe čak i kad sam dalje u to "crveno" ušao pa pretpostavljam da samo reagira kad malo naglije idem.
|
To ti je tzv. Reverse brake assistant
Mene je spasio ljetos u Čakovcu. Bili na večeri i zbog "kosog" parkinga nisam mogao parkirati u rikverc nego prema naprijed (što mi je uvijek tlaka)
Uglavnom - sjeli u auto, krenem unatrag, provjeravam kameru, retrovizore kad odjednom meni na desnom zadnjem kraju Tiguan - 1cm od mog auta. Automatski stao
Izlazi ženska i ispričava se, mislila da me udarila kad ono - auto zbog tog sistema zakočio i spriječio udarac.
Ima ga i moj Leon, ali ja sam bio više vani nego ona pa ju nije mogao registrirati.
Uglavnom dobra pripomoć, ali ne računati uvijek na nju.
Inače možeš ju isključiti u postavkama auta ili kad ubaciš u rikverc, na ekranu imaš oznaku , pogledaj
Inače - imam DSG DQ381 u Leonu, planiram mjenjati ulje sad kad dođem u HR kod frenda mehaničara. Ako je netko mijenjao, zanima me koliko ulja ide i ima li što na što treba pripazit.