20 sati u igri, upravo završio Slag Heap. Igra je toliko imerzivna da sam u potpunosti zanemario sve što me u početku smetalo, s iznimkom spawnanja, taj prokleti A-Life stvarno moraju popraviti što prije.
Vidim da se dosta ljudi žali na ekonomiju, dajte probajte shvatiti da je ovo ruševni, izolirani, post-nuklearni svijet - ekonomija ne postoji

. Postoji nekakav pseudo sustav robne razmjere sa limitiranim resursima koji su proizvedeni prije katasfrofe.
Ne postoji sustav industrijske proizvodnje na koji smo mi navikli, gdje svatko može kupiti nešto prilagođeno vlastitom budžetu.
Naravno da su trgovci skupi kad ih reketare kingpini. Naravno da je popravak opreme i oružja skup kad tehničari moraju plaćati stalkerima da idu po Zoni i traže rezervne dijelove, čak imate i side-quest za to

.
Najlakši način za doći do opreme su stashevi, logično, jer ljudi imaju tendenciju skrivati važne stvari na teško dostupnim mjestima. Nakon stasheva je tu dobri stari metak u čelo i lootanje.
Ne bi preporučio nikakve modove niti money glitch, jer je igra 100% funkcionalna u trenutnom stanju, modovi bi se trebali fokustirati na A-Life, i to jedino ako developeri to ne postave kao prioritet. Za sve ostalo igrači moraju promijeniti mindest i shvatiti da ovaj svijet nema milosti prema ljudima i stvarima i nema smisla vezati se uz njih.