View Single Post
Staro 26.11.2024., 13:40   #543
IHrvojeI
¯\_(ツ)_/¯
Moj komp

IHrvojeI's Avatar

Datum registracije: Sep 2016
Ovako, imam 30 sati igre i nije mi je dosta, odlična mi je igra ali.... Lokacije u zoni su vrhunske i jako detaljno odrađene, igra tj temelji igre su vrhunski, ali jebi mu mater kad najvažniji dio fali a to je taj a-life. Ideš i nigdje nikog, gledaš kroz optiku nigjde nikog ideš bacit oko u neko industrijsko postrojenje odjednom svi. Tamo su banditi koje nisi vidio dok nisi došao do nekih 100m od lokacije, nakon što se taj fajt malo odužio onda odjednom stižu ili drugi stalkeri ili neke beštije i tako za skoro svaku lokaciju - totalno ubija u pojam. Šteta, jako šteta ali eto, nadamo se brzom popravku.

E sad, svi bi trebali znati što taj a-life radi a za one koji ne znaju - to zapravo ni nije neki revolucionarni pristup ili nešto svemirsko nego jednostavno igra prati svakog stalkera i beštiju, a svaki taj stalker/beštija ima neki svoj zadatak/naviku/posao. Skupljaju artefakte, rješavaju mutantska okupljanja, putuju u druge zone dok mutanti npr traže di će se smjestit pa napadnu druge mutante u njihovom gnijezdu itd. I sve to igra prati i to dosljedno, teoretski u prvoj igri neki npc može riješit tj završit igru prije nego igrač. Zato su se i događale stvari da ti quest faila jer je npc koji ti ga je dao poginuo ili je taj quest neko drugi riješio ili da u prelasku iz jednog levela u drugi nakon loadinga završi direktno ispred banadita ili nekih beštija jer su i one/oni u tom trenu išli u taj level iz kojeg si ti došao. Uglavnom, svašta se moglo se je moglo desiti u igri i to je ono što je davalo najveći draž tim igrama jer nikad ne znaš što će se desiti sljedeće jer su svi svugdje, pa ti neki mogu pomoć ali ti i isto tako mogu i odmoć. Sistem je odličan i sad toga nema, barem nema još i to se osjeti ali baš jako. Desi se tu i tamo nešto, ali sve je to nekako predvidljivo i jadno, gore nego kod drugih igara tj ovo sad je najgori sistem (ili je bug) kojeg sam ikad vidio tj iskusio.

AI u fajtovima je OK zapravo, uvijek te neko oće flenkat dok te drugi drže okupiranim, nemam niš protiv njihove preciznosti jedino mi je šteta što je stealth totalno ili broken ili podešen na skoro nemoguće. Moguće je odraditi stealth kill nekog kampa, ali je jako teško jer te ovi điberi vide i kroz rupu od metka na limu na udaljenosti od 100m. Šteta... Ekonomija je totalno u banani, popravci su skupi za popizidt a nagrade za obavljanje questa bijedne, skuplje te košta popravak nego da npr kupiš novo to što zapravo želiš popraviti. Jako mnogo lajkam jednostavnost igre, čim sam upalio igru sve je tu onako kako je i bilo prije skoro 15 godina od zadnje stalker igre. Znači, inv sistem isti, itemi isti i namjena ista, mapa nije prenakrcana questovima i upitnicima i tamo di i jesu upitnici ne mora se zapravo ništa dešavati to je tamo jer je to tamo i nikakav drugi razlog ne postoji za to. Razgovori za stalkerima također samo u stilu što ima novog. Nema filozofiranja. Volim to, volim jednostavnost tako da mi je iz tog aspekta mapa odlična, posječujem sve lokacije i polako istražujem mapu uz pomoć moda koji produžuje dan jer je i to katastrofa, prekratak je dan po defaultu. Igram na veteran, ali sa modovima: manja degradacija oružja, razumne cijene popravljanja, duži dani i malo manje tenkasti mutanti. Kad sam već kod mutanata, svako malo taj jebeni bloodsucker koji ima bug da su ovi naprdili armora ko u priči pa onda šatgan nije toliko efikasan ko npr puška. Isto tako i pasi, prasci i neki drugi mutanti. Gadno su nešto zajebali s time, jer u kombinaciji sa skupočom popravljanja i kupovanja municije - koliko metaka ti treba da skineš jednog mutanta - igra te baca u bankrot. I zbog toga sam si skinuo te modove, e jebi se. Sad su mutanti opasni, ali sam i ja opasan, mamu im.

Temelji igre su vrhunski te ako je ekipa sve one modove odradila na xrayu, možemo mislit što će tek odradit sa stalkerom 2, imat će se što igrat u narednim godinama po zoni. A do tad, pati...