Malo o temi

Je li moguće na laptopu koristiti integriranu grafu za sam OS, a dodatnu diskretnu propustiti za virtualizaciju?
Malo više detalja, Lenovo P51, ima grafu u procesoru, mislim da je Intel 630 ili nešto takvo, i ima dodatnu Nvidiu Quadro. Vrtim Debian Bookworm KDE i na njemu imam instaliran Qemu-kvm i za GUI virt-manager. Host OSovi mi rade uredno.
Htio bih da mi laptop koristi integriranu grafičku za Debian, ali bih htio i propustiti Nvidiu da je Qemu može direktno koristiti kako bi je guest OS (Win10 u ovom slučaju) mogao upotrijebiti za grafičke programe.
Pratio sam ovaj tutorial, jest za Proxmox, ali trebalo bi biti isto :
https://www.reddit.com/r/homelab/com...u_passthrough/
Sve navedene korake sam odradio, našao IDeve on Nvidia GPU i Nvidia HD audio device, i dao ih vfio-pci da ih hendla. U Windowsima je instaliran Qemu guest additions kao i driveri za guest OS.
I ne ide. Moram blacklistati driver od Noveau (koji Debian po defaultu koristi) i od Nvidie, međutim kad to napravim Debian se ne podiže, stane na bootu i zaledi se, ako bootam iz drugog OSa i maknem ta dva drivera iz blackliste onda se opet podigne normalno.
Ako napravim sve isto, ali ne blacklistam Noveau onda mogu instalirati Win10 guest, dodati mu Nvidiu kao host PCI device, Windowsi je čak detektiraju, ali nakon instalacije Nvidia drivera Windowsi kažu da ne mogu pokrenuti karticu iako je vide kao Nvidiu, model je ispravan, driveri instalirani.
Mogu navesti još detalja, ali zanima me je li ovo što pokušavam uopće izvedivo? Mogu li natjerati Debian da isključivo koristi Intelovu karticu, a Nvidiu da pusti na miru kako bih je mogao propustiti u VM.