Pozdrav ekipa!
Ima tko da vozi dva seta guma, ali da umjesto zimskih da ima cjelogodišnje od studenog do travnja?
Konkretno 195/65/15 i 205/55/16, do 85kW auto, nekih 12-14k km godišnje. SZ Hrvatske
Ne želim cjelogodišnje gume cijelo vrijeme na autu, a budući da imam dva seta felgi, za zimski set razmišljam staviti cjelogodišnje. Zašto? Na prednjim gumama su mi vanjski rubovi zimske gume dosta više potrošeni nakon druge, a pogotovo nakon treće sezone. Bez obzira na rotaciju. Pretpostavljam da je to zbog toplih zima. Snijega je ionako malo. Istu stvar viđam i na drugim automobilima (pogotovo stariji model Continentala, TS860 doslovno "spaljeni" rubovi). Doduše, moj LM005 je i dalje takav dobar po mokrom, a bome snijega je vidio samo prvu sezonu možda sat vremena max. Mislim da sada padne malo veća količina snijega moglo bi biti muzike uzbrdo...
Dobio sam savjet da napumpam prednje gume za 0.2-0.3 više od toga kako je propisano. Ima netko da vozi cijelogodišnje zimi pa da napiše kako mu guma izgleda nakon druge zime? Ili da ima takav "problem" na zimskim gumama kao što imam ja?
Pa taman da uzmem 2 zimske i 2 cjelogodišnje pa promjenim osovinu ako će biti više snijega

Ionako su u toj 15" dimenzije zimske gume 60-75€ po komadu pa i nije prestrašno.