View Single Post
Staro 23.11.2024., 07:37   #22
Astra
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Dakle, pošto sam u tom sektoru dat ću informaciju iz prve ruke, jer su svojevremeno mene kontaktirali ako bi bio kao podizvođač za njih i radio priključenja.
Prvi i jedini apsurd zbog kojeg ih ja u startu nisam uzeo u obzir je taj šta su htjeli normirati 80 e + PDV po priključku (za nas instalatere).
To je jako teško normirati, jer je negdje situacija di možeš 3 priključka u danu a negdje 1 u tri dana.
Ja sam u startu rekao da neću, ali neki moji kolege su pristali i na kraju pojeli g.
Situacija je takva, dolazi se kablom kud god je moguće, po zraku, po podu, po zemlji, po zidu, po postojećoj kanalici, ma kud god.
Dođu do objekta di je moguće, i tu se stavi mala splicebox kutija i onda se od te kutije ide optičkim patch kabelom do rutera.
Na terenu sam se nagledao svega, tu kod nas ima jedna firma iz Zg (jer nitko tu nije htio po toj cijeni) i rade dečki nažalost kako stignu, ponekad imam situaciju da prelome optički patch pa me zovu da im dođem splajsati niti jer ih prelome i tako.
Uglavnom, dođe u objekt kako dođe. Najbolje bi bilo da si vlasnici priključka sami provuku instalaciju do ruba parcele,tu se napravi spoj i priči kraj. Sve u svemu, 2/10 općenita ocjena za instalacije.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 23.11.2024. u 10:30.
Astra je offline   Reply With Quote