View Single Post
Staro 22.11.2024., 12:02   #2087
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Čisto da se ubacim i podijelim vlastito iskustvo šta se tiče (običnih) frižidera...

Imamo Samsung nofrost i Končar nofrost.
Sa Samsungom 0 problema, Končar stalno stvara led u frizeru.

Nakon šta mi je dosadilo stalno čistit taj led, zvao sam Končar servisera da dođe i kaže mi u čemu je problem, jer trebao bi kao biti nofrost.

U frizeru je otvorio poklopac iza kojeg se nalazi ona rešetka kroz koju kruži plin koji hladi sve. Ispod te rešetke je odljevni kanal sa rupicom kroz koju bi skupljena vlaga trebala izaći vani u posudu i ispariti.
Međutim kod Končara je to toliko loše riješeno, da se ta vlaga počne lediti u tom kanalu i rupici koju začepi, pa se taj led nakon par mjeseci toliko nakupi da se potpuno digne uz poklopac i prekrije cijelu rešetku, pa onda počne i izlaziti iz poklopca u frizer i tamo napravi kaos, pa ga treba čistit.

Taj frižider ima settinge za jačinu od 1-5, mi smo ga držali na 3. I kaže mi lik, nemoj ga držati na 3 jer su ga napravili da previše hladi na 3, stavi ga na 1 i neće ti stvarati led.
Prošlo je 2 mjeseca otkad je generalno očišćen i stavljen da radi na 1, i za sada nema leda u frizeru (poklopac nisam skidao niti namjeravam. Bude li opet stvarao led, ide na njuškalo).

No sad se ja pitam, kakav je to jebeni nofrost ako sam ja prisiljen držati ga na 1 da ne bi stvarao led? I čemu onda uopće druge opcije, koje ti samo zagorčaju život, jer većina ljudi to neće ni znati?
Eto, nije ni Končar šta je nekoć bio.

A da ne pričam da imamo i njihovu perilicu posuđa. Ne znam tko je dizajnirao upravljačku ploču, ali tome očito fali par dasaka u glavi, ili je dobio udarac u predio mozga koji je zadužen za logiku.
Puno ikona bez teksta koje se mogu svakako shvatiti, a katastrofalno su loše objašnjene u manualu, do te mjere da sam im slao mail da mi pojasne šta koja znači.
Kod paljenja treba držat jedan botun pritisnut 3 sekunde da bi dao mašini na znanje da je unutra tableta, a ne tekućina za pranje (to se svaki put resetira, pa svaki put treba ponovit proces).

Od Miele uređaja imamo samo usisivač (obični, s vrećicom, Complete C nešto) i bolji nismo nikada imali, stvarno vrijedi para.
Tako da od sada i ostale uređaje kupujem samo Miele. U startu je veći trošak, ali barem znaš da si 2-3 desetljeća miran.

Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 22.11.2024. u 12:08.
Neo-ST je offline   Reply With Quote