Citiraj:
Autor Mommistake
Znači generalno, bolje su jer su bolje, to je to?
Hladnjak za vino, Gorenje, 350EUR, 80cm visine.
Zašto da uzmem Miele od 2500EUR?
Jel vino bolje iz tog za 2500EUR?
Ista visina, ista temperatura, ista garancija.
Kužim gdje ideš, ali smatram da nema opravdanu cijenu ako nudi 5 godina garancije kao i svi drugi.
Koga god da sam pitao da mi da opravdan razlog za 300% višu cijenu od jednog Electroluxa, nitko nije imao jedan opravdan razlog.
Moja electrolux sušilica ima programe koje jedna Miele nema, provjerio neki dan u Elipsu.
Ok, oni su brend, oni su kvaliteta, ali realnost je takva da ne nude ništa više ili eventualno 10% više od Samsunga, Boscha i Electroluxa a koštaju 2-3 puta više.
Možda griješim.
Da daju 10 godina garancije, rekao bi odmah da uzimam. Ovako, ne vidim to...
|
U rashladne vitrine se ne razumijem al vjerujem da postoji razlog zašto od svakog iole renomiranijeg proizvođača vitrina je par puta skuplje od te Gorenje.
Al evo, usporedba ovog modela
Gorenje i ovog
Miele prema tehničkom listu proizvoda:
-Miele - ugljeni filter, dvije temperaturne zone, UV filter
-Gorenje - dva načina rada (normalno, subtropski)
Razlike ima, opravdava li cijenu ne znam. Vjerujem da znalacima i somelijerima opravdava, pogotovo kad je riječ o kvalitetnijim vinima, a ne domaćim tudumima i gemištarcima.
Kužim što hoćeš reći, ali najbolje da pitaš somelijera jel se isplati. Vjerujem da će reć da se isplati i da ima razlike za neku ozbiljniju upotrebu, za doma amatersku i nema.
Citiraj:
Autor devaa
Perilicu imam, pa dok ne prdne nju ne diram...
Mislim da ja nisam solo, ma zapravo i da se cura preseli k meni ne znam da li bi si mogao opravdati cijenu od 3-4+k za aparate, pogotovo sad dok živim solo...
Suđericu upalim 2x mjesečno, pečnicu možda jednom, kuhanje na indukciju naravno frižider i veš mašina se koriste aktivno/dnevno.
Ja bi rado piknuo miele, bosch suđericu serije 6 ili šta već, samo si kao "samac" ne mogu opravdati te cijene u usporedbi sa svojim korištenjem tih aparata.
Da mogu piknuo bi aparate po 1k po komadu iako na kraju dana, niti tu nebi znao izabrati šta valja.
Čak i kad čitam neke specifikacije pol toga niti ne kužim šta radi. hahahaha
|
Sve jasno.
Kod nas je suđerica jedna dnevno sigurno, nekad i više. Perilica isto jedna dnevno, ak nije, onda bude par njih u danu kad se nakupi. Sušilica, za klince samo, posteljinu i ručnike pa se ne koristi svakodnevno opet.