Citiraj:
Autor Mommistake
Ok, top su, vjerujem.
Zašto bi netko kupio to naspram konkurencije?
Što jednu perilicu čini boljom da vrijedi 200-300% više.
Ja tražim hladnjak za vino, prosječna cijena 300-500EUR, njihov, istih dimenzija, 1800 na dalje.
Zašto bi se odlučio za Miele?
Prije xy desetlječa su davali doživotne garancije na motore npr. sada, 5 godina kao i svi drugi, po meni samo dokaz da više ni oni ne vjeruju da će više od 5 godina držati.
|
Ne uspoređujemo Miele kad netko kupuje aparat od 400 eura. Njemu jasno Miele ni ne dolazi u obzir. Miele ulazi u obzir kad ljudi daju 800 i više eura za aparat i tu je Miele bolji izbor od Samsunga, Hisensa, Candy, LG i sličnih. Pogotovo u segmentu njege rublja. Ostali segmenti, kako koji, npr. aparat za kavu teško da se isplati ić na Miele.
Perilice im imaju inox kadu, ostali proizvođači plastičnu. Iako je i Miele počeo stavljat plastične kade i u tehničkom listu više ne navode materijal zato prije kupnje provjerit. Također kod kupnje pripazit ako se ne želi njihov dozirni sustav, tad se moraju koristit njihovi deterdženti.
Sušilice su jednostavno kvalitetne, programi sušenja im traju kraće i "nježnije" su prema robi. U tom cjenovnom rangu neki proizvoiđači nude autoclen/selfcleaning (i sam imam takvu) kondenzatora il filtera i to je koma, zaštopat će se kad tad.
Rashladna vitrina za vino, prosječna cijena 300-500 eura? Po toj cijeni su jedino Vivax, Hisense, Candy Tesla, Gorenje. Ako pogledaš Liebherr, Bosch, La Sommeilere, Smeg i slični, svaki model im je minimalno tisuću eura pa na više. Nije Miele izoliran tu. Ne znam gdje si gledao da je prosječna cijena do 500 eura svih proizvođača izuzev Miele
Ja ne kažem da netko mora uzet Miele, ali u perilici/sušilici kad se daje oko soma eura to zagovaram Miele.