View Single Post
Staro 21.11.2024., 01:17   #6468
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor PR3DA70R Pregled postova
Za nas "who care" jednako je i boljem radu. Ili bolje rečeno boljem doživljaju uređaja koji bi i trebao pružati takav doživljaj.
A što sam drugo rekao?

Citiraj:
Premium = osjećaj da od dvije stvari jednake funkcionalnosti, ona koju više platiš radi bolje
Platio si osjećaj/doživljaj, ne konkretan benefit koji je opipljiv.

Citiraj:
Jer ruku na srce ni basic modeli nisu nešto drastično jeftiniji. Ako si spreman pljunut preko 1k eura za mobitel onda možeš dodati i za Pro ako te to veseli. S time da naravno nije baš da dobiješ "samo" bolji ekran.
Enivej, poanta je bila da mu nitko ne može dati savjet da li da doplati za pro ili ne, jer ovisi o njemu samom i njegovim potrebama.

Nisu iste kao moje, kao ni tvoje, nit ičije ovdje.

Citiraj:
Na pilu od gaming kompa nećeš sigurno staviti 60Hz monitor.
Nisi dobio bržim monitorom i brži komp, ali razlike u doživljaju sa podjednakim performansama, imaš.
Evo, gledam dva kompa, jedan ima 120 Hz monitor, a drugi 60. Svejedno mi je za razliku u ekranu i uzet ću povoljniji.
Ne znam koju još analogiju iskoristiti

Citiraj:
Ček malo, kako misliš mijenjanje melodije zvona?
Misliš ono što je ugrađeno u OS-u? Ili misliš vanjske melodije koje moraš kroz GarageBand proći cijele kerefeke da bi jedno zvono uveo u sustav?
Mislim na .m4r fileove. MP3 u M4R i hopa na ajfon

Citiraj:
Apple ne dopušta farbanje ikonica i razmještanje po volji - fuj apple, Android to može -jedva sam dočekao ovo i isti dan odmah razmjestio po želji i približio dnu da budu pristupačnije jednom rukom. Ako tu ne vidiš smisla i koristi onda fkt ne znam šta da ti kažem.
Otvaram applikacije swipeom dolje i upisivanjem u Search što mi treba, a obično mi treba nešto što je u onih par suggestiona ili dolje u...taskbaru ili kako se to već zove u Apple svijetu. Skroz nebitna funkcija, vraćam se na ono gore da svatko ima drugačije potrebe i način korištenja.

Citiraj:
Ima tu daleko bitnijih stvari što bi se dalo navesti da fali ili ne valja.
Prosječnom čovjeku alat za pozive, poruke i social media. Pravi stroj je za to. Malo papren za tako ograničene apetite al jbg.
Kaj da ti kažem, žrtva sam toga što je firma odlučila zamijeniti Android iOS-om zbog niza razloga i htio, ne htio sam upao u Apple ekosustav. Naviknuo se i nema smisla da se odupirem, pa sam se prebacio i privatno
Dok sam živ neću kupiti novi Apple uređaj zbog niza razloga.

Citiraj:
Šupski i to ne treba uopće opravdavati. Isto kao sa Macbook Air sa samo 8GB radne memorije do jučer. Toliko dugo su to gurali i brali lovu od ljudi tko hoće normalne specke. Strašno.
Napokon su i to promijenili. Al eto i to koristi samo gospoda za social media i surfanje po internetu pa okej, ne treba im više. Skupa igračka također za takve stvari.
Firma koja u 2024. stavlja 16 GB kao osnovni model SAMO zato jer im AI ne radi s dosadašnjih 8, i koja ima obraza u prodaju staviti uređaje s 256GB diskom od mene ne zaslužuje nikakav respekt.

U ekosustavu sam i ok mi je trenutno, ali gledam na to kao alat bez kojeg nažalost ne mogu. Apsolutno nikakve emocije nemam prema tom komadu stakla i plastike.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote