Citiraj:
Autor PR3DA70R
Za nas "who care" jednako je i boljem radu. Ili bolje rečeno boljem doživljaju uređaja koji bi i trebao pružati takav doživljaj.
|
A što sam drugo rekao?
Citiraj:
Premium = osjećaj da od dvije stvari jednake funkcionalnosti, ona koju više platiš radi bolje
|
Platio si
osjećaj/doživljaj, ne konkretan
benefit koji je opipljiv.
Citiraj:
Autor PR3DA70R
Jer ruku na srce ni basic modeli nisu nešto drastično jeftiniji. Ako si spreman pljunut preko 1k eura za mobitel onda možeš dodati i za Pro ako te to veseli. S time da naravno nije baš da dobiješ "samo" bolji ekran.
|
Enivej, poanta je bila da mu nitko ne može dati savjet da li da doplati za pro ili ne, jer ovisi o njemu samom i njegovim potrebama.
Nisu iste kao moje, kao ni tvoje, nit ičije ovdje.
Citiraj:
Autor PR3DA70R
Na pilu od gaming kompa nećeš sigurno staviti 60Hz monitor. 
Nisi dobio bržim monitorom i brži komp, ali razlike u doživljaju sa podjednakim performansama, imaš.
|
Evo, gledam dva kompa, jedan ima 120 Hz monitor, a drugi 60. Svejedno mi je za razliku u ekranu i uzet ću povoljniji.
Ne znam koju još analogiju iskoristiti
Citiraj:
Autor PR3DA70R
Ček malo, kako misliš mijenjanje melodije zvona? 
Misliš ono što je ugrađeno u OS-u? Ili misliš vanjske melodije koje moraš kroz GarageBand proći cijele kerefeke da bi jedno zvono uveo u sustav? 
|
Mislim na .m4r fileove. MP3 u M4R i hopa na ajfon
Citiraj:
Autor PR3DA70R
Apple ne dopušta farbanje ikonica i razmještanje po volji - fuj apple, Android to može -jedva sam dočekao ovo i isti dan odmah razmjestio po želji i približio dnu da budu pristupačnije jednom rukom. Ako tu ne vidiš smisla i koristi onda fkt ne znam šta da ti kažem. 
|
Otvaram applikacije swipeom dolje i upisivanjem u Search što mi treba, a obično mi treba nešto što je u onih par suggestiona ili dolje u...taskbaru

ili kako se to već zove u Apple svijetu. Skroz nebitna funkcija, vraćam se na ono gore da svatko ima drugačije potrebe i način korištenja.
Citiraj:
Autor PR3DA70R
Ima tu daleko bitnijih stvari što bi se dalo navesti da fali ili ne valja.
Prosječnom čovjeku alat za pozive, poruke i social media. Pravi stroj je za to. Malo papren za tako ograničene apetite al jbg. 
|
Kaj da ti kažem, žrtva sam toga što je firma odlučila zamijeniti Android iOS-om zbog niza razloga i htio, ne htio sam upao u Apple ekosustav. Naviknuo se i nema smisla da se odupirem, pa sam se prebacio i privatno

Dok sam živ neću kupiti novi Apple uređaj zbog niza razloga.
Citiraj:
Autor PR3DA70R
Šupski i to ne treba uopće opravdavati. Isto kao sa Macbook Air sa samo 8GB radne memorije do jučer. Toliko dugo su to gurali i brali lovu od ljudi tko hoće normalne specke. Strašno.
Napokon su i to promijenili. Al eto i to koristi samo gospoda za social media i surfanje po internetu pa okej, ne treba im više. Skupa igračka također za takve stvari.
|
Firma koja u 2024. stavlja 16 GB kao osnovni model SAMO zato jer im AI ne radi s dosadašnjih 8, i koja ima obraza u prodaju staviti uređaje s 256GB diskom od mene ne zaslužuje nikakav respekt.
U ekosustavu sam i ok mi je trenutno, ali gledam na to kao alat bez kojeg nažalost ne mogu. Apsolutno nikakve emocije nemam prema tom komadu stakla i plastike.