Idem na duži put krajem tjedna i kasno sam se sjetio da bi možda bilo pametno staviti neki "smart home" dok me nema just in case. Ideja je staviti senzor na ulazna vrata, jedan senzor pokreta u hodnik i kameru u dnevni boravak koja snima prema hodniku. Gledao sam da uzmem i smart socket pa na njega spojim sirenu koja bi se aktivirala ako se vrata otvore i aktivira senzor pokreta.
Imao sam prije xiaomi koji je radio dosta dobro, ali mi je ostao u prethodnom stanu. Sad koliko vidim ne može ih se bas kupiti ili je nedostupno. Ostala mi je jedna xiaomi kamera, koju sam planirao staviti, ali vidim da su uveli cloud service koji se placa za detekciju i pregledavanje videa, pa mi to vise nije interesantno.
U kratkom pretraživanju, našao sam sve sto mi treba od Aqare i dostupno je u Linksu, ali me malo odbijaju recenzije njihove android aplikacije na playu. Sviđa mi se Aqara jer bi sljedeće ljeto mijenjao radijatore pa bi mogao i njihove ventile staviti u kombinaciji s temp. senzorima u svakoj prostoriji. Vidio sam da se Aqara može integrirati u HA, ali iskreno nisam imao previse vremena iskazivati.
Pa evo, ako netko ima nešto pametno za preporučiti, da je dostupno u trgovinama u Os, bio bih jako zahvalan.