View Single Post
Staro 20.11.2024., 08:08   #19489
telefunken
Premium

telefunken's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
A dobro, Dune oduvijek koketira sa nadnaravnim. Od zacina koji otvara um, produzuje zivot, daje navigatorima sposobnost predvidjanja,preko vjestica do Quizat Haderach pa na dalje. Jedino se ne sjecam da je u knjizi bio taj lik i ta sposobnost koja se prikazala na kraju prve epizode.
ako si ikad probao gljive, onda možeš vidjeti poveznicu sa začinom, otvaranjem uma, nadnaravnim sposobnostima predviđanja itd. Meni su sve te sposobnosti vrlo logične s aspekta treniranja i evolucije uma kroz to treniranje i ne vidim proces ni najmanje magičnim, dapače, smatranje toga magičnim pokazuje ne razumijevanje što se točno dešava. Jer ipak se taj proces evolucije odvija kroz priču tisućama godina i sasvim je logično da bi se kroz to vrijeme moglo itekako što šta povećati revnim treningom i širenjem svijesti uz pomoć začina
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Nisam bas siguran u uspjeh serije. Osim forsiranih woke elemenata, prilicno je tesko pratiti (kao i filmove uostalom) tko tu koga i zasto. A u seriji cak imaju i naraciju, barem na pocetku u kojoj su lijepo mogli objasniti zasto se Harkonneni i Atreidi toliko mrze. Barem to je dobro opisano u tim prequel knjigama.
ne znam, meni je sve jasno, dapače, odmah je rečeno da su Harkoneni protjerani zbog bježanja iz bitke

osobno sam vrlo alergičan na woke elemente no koliko god sam ih želio vidjeti u seriji, jednostavno ih ne vidim. To što su mnoge žene "strong female character" ne znači da je woke jer su benne gesserit isključivo ženski red... tako da serija je za sada potpuno woke free, ali bez brige, naglasim ako vidim drugačije