View Single Post
Staro 11.03.2006., 03:38   #25
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
domy os: Jel to samo za 6800XT ili i druge NV kartice? Vrijedi li i na PCI-E-u?

....to je za 6800le,6800nu i sve ostale koje koriste nv40 chip i ima se sto za otkljucati,znaci vjerovatno samo agp verzije

facelessone : ajd daj meni procveduru pa da se igram malo

*************************************************************************************************************
..pratio sam ono na linku sto mi je clan "aero" pm-a (zahvaljujem),znaci kad se instalira riva tuner otkljucas sve sto se da otkljucati a da je ispravno i onda ujdes u direktorij od riva tunera i nadjes folder "nvidia" pod tim folderom nadjes folder "nv40biosshwunitselimntor2,prethodno napravis kopiju biosa svoje grafe i kliknes na ovaj file sto je u "nv40biosshwunitselimntor2 folderu,tad ce te program pitati putanju gdje ti se nalazi tvoj bios od grafe i klines next i onda imas dvije opcije,mozes otkljucati sve ili samo ono sto ti je sad trenutno otkljucano sa riva tunerom,kliknes next i tvoj bios ce nakon toga biti modificiran,tad ga flasnes u dosu pomocu nvflash-a (koristio verziju 5.XX) sa naredbom nv flash -4-5-6 imebiosa.rom i to je to... ....

*************************************************************************************************************

NAPOMENA : program ce napraviti dva file od bios-a,jedan sa extenzijom "rom",a drugi fajl s extenzijom "old",koristiti samo ovaj prvi fajl "rom"

................kasnije frekvencije i voltazu biosa mozete dodatno dizati pomocu NiBiTor-a

Zadnje izmijenjeno od: joolka. 11.03.2006. u 03:52.
joolka je offline   Reply With Quote