19.11.2024., 19:18
|
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Autor mkey
Ima dosta očitih upgrejda 10 prema 7, kao npr. dugoročne performanse. Sedmica hoćeš nećeš svakih 2-3 godine max sam morao reinstalirati. U pravilu jednom godišnje, jer bi se uvijek nešto zakrcalo, počelo vidno usporavati i sl. Naročito nakon friške instalacije je bio više nego očit napredak. Kod desetke isto nisam primijetio. Nakon 3 godine korištenja na poslovnom laptopu napravio reinstalaciju (od nule) i nisam primijetio bilo kakvu promjenu.
Što se tiče ovog mog kompa, ne znam koja mu je anamneza. Malo prije sam ga startao na novo (nakon što sam jučer odradio 700MB updejta, danas opet ima 500, budem malo pričekao) i opet, odmah po dolasku na desktop, ispala mreža. Odem u try, kliknem na network manager, disconnect, pričekam 5 sekundi, connect i eto magično radi.
Prekjučer mi je pak sve živo bilo izletilo. USB portovi, mreža, a sve nakon šta sam odspojio neki stari SATA HDD koji nije bio mountan a spojen je izvana preko ono PCI SATA adaptera/prolaza. Bio sam neke podatke vadio vanka. Nakon reboota sve je bilo OK.
Mislim da ću probati neku distribucija koja ne nudi stotine MB updejta svaki dan. Nema mi ovo smisla. Za vikend bih se mogao prisiliti da malo koristim desetku da vidim hoće li tamo biti takvih problema, iako rekao bih da ne.
|
Pajdo ti imas problem najvjerojatnije sa hardwerom ne softwerom. I sa tim isprobavanjem distri gubis bez veze vrijeme i zivce. Stavi Windows i ne tvrdoglavi. Ak tamo imas isti problem > hardwer sere. Ak ne > Linux driveri (i u tom slucaju najcesce nema pomoci jer driveri = kernel i sve distre koriste iste). Simple as that. Hebote spremas se za usranu instalaciju Windowsa ko gladni srat. Instaliraj i bok.
|
|
|