Citiraj:
Autor domy_os
Nemam sad ništa, tek trebam kupiti, ali koliko vidim, ponuda Zigbee galanterije kod nas je jako loša. Trebam promijeniti sve prekidače i utičnice jer sad imam 5-6 različitih setova. Sad sam opet na početku ili ovo što trebam ne postoji.
Znači, može li se kod nas pogledati/kupiti Zigbee/Zwave smart galanterija koja:
- je modularna tako da mogu kombinirati različite module unutar kutije
- ima isti dizajn kompletne serije, ne da opet imam par vrsta
- je bez toucha, to me posebno živcira
- se neće zapaliti kad spojim 3,6 kW protočni bojler na takav prekidač/utičnicu
- koristi jednu aplikaciju za sve
Ako nema, onda k vragu, idem na TEM ili Aling Conel, radije se odreknem smart mogućnosti nego ovog gore.
|
Modularnost - gledas u potpuno krivom smjeru.
Ne gledaj pametne prekidace, ako i danas kupis sve od jednog proizvodjaca za 5 godina velike su sanse da to vise neces naci na trzistu, a nesto ce ti trebati i opet neces imati sve isto.
Ja sam kod sebe to rijesio sa Vimar Idea programom, ima ga i bit ce ga, u pozadini toga su, ovisno o primjeni, shelly, sonoff ili tuya proizvodi. Ako nesto rikne, zamjenim i vozim dalje, a svi prekidaci i uticnice su isti i dalje. Zadnjih 10 godina je tako od kada sam stavio prvu smart stvar u kucu.
Isto tako, bez obzira koji protokol se koristi(wifi, zigbee, zwave) sve radi bez interneta, u potpunosti lokalno. Isto tako sve radi i ako se moj lokalni server sjebe iz bilo kojeg razloga, u to slucaju svi prekidaci rade kao obicni prekidaci, a ne smart prekidaci.
To je ono sto je po meni najbitnije kada se planira smart home