View Single Post
Staro 17.11.2024., 21:19   #6983
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
A dobro, ne bih pretjerivao sada bas da je "u zadnjih 20 godina laptop interioran u svemu", ali za zadnjih 10 si svakako u pravu. Zapravo, cim je Intel poceo izbacivati "T" seriju procesora s 4 jezgre, a mislim da je to bilo oko Haswella, ako ti bas nije trebao laptop nego si samo htio sve imati uredno i u minimalnom formatu, onda su te SFF price s miniITX plocama bile taman stasale da uglavnom sve sto nije GPU intensive mozes raditi na njima bez ikakvog problema.
Da, naravno mogao si ti i prije 20 godina složit nešto za na stol što pojede laptop, ali to onda nije bio sff. U zadnje vrijeme stvarno ima sve više tih mini računala koji unutra imaju nagurano snage da padneš na guzicu, gledam baš Appleov M4 mini neki dan, strašno što sve možeš sa tom kutijicom. I na strani gdje nema macOS-a, neki miniPC sa recimo AMD HX 370, zaljepiš ga otraga na monitor i zaboraviš da ga uopće imaš. A tek u miniITX stvarno možeš nagurat što hoćeš.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
A sad bas da su laptopi po svemu inferiorni desktop masinama...
Jasno da jesu, osim po tome što ih je lakše nositi uokolo, zbog čega su i smišljeni
Mislim nije to neka mudrost, po definiciji su inferiorni kad su prepuni kompromisa koje tower koji ti stoji na stolu/ispod stola nema. Recimo divim ti se kako si imao živaca uvijek pored sebe imati mašinu sa 2-3 zujalice od 40mm koje se vrte na 8000 rpm da bi ohladile cpu/gpu sustav koji skoči na 90C kad ga krivo pogledaš
Exy je offline   Reply With Quote