View Single Post
Staro 17.11.2024., 16:04   #7141
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Taj tv od par tisuća eura proputuje par tisuća km i pretovari se 35 puta...
Od tvornice proizvođača, do zemlje gdje se uvozi, pa na kraju do shopping centra gdje ga kupiš... i sve to rade dostavne službe.
Dostavne službe bi valjde trebale imati neko osiguranje koje plaćaju pa ako što bude nije njima na trošak.
No dobro, njihova politika i pravila.
Ne da mi se pisati a upravo eksperimentiram sa umjetnom inteligencijom pa sam iskoristio priliku da vidim hoće li odgovoriti točno kako bi htio objasniti ali mi se ne da tipkati. XD

Slijedi odgovor za tebe:

Citiraj:
Razumijem tvoju poantu, ali treba napraviti razliku između transporta velikih količina robe za kompanije i pojedinačne dostave kurirom krajnjem kupcu.

Kad se radi o velikim količinama robe, primjerice TV-a koji ide od proizvođača do distributera ili shopping centra, taj transport obično organizira logistička tvrtka koja koristi kamione, brodove ili avione, i to u velikim količinama. Tu je rizik podijeljen na cijelu paletu robe, a osiguranje i procedure su često prilagođeni toj vrsti prijevoza.

S druge strane, kad TV dođe do shopping centra ili skladišta, daljnji transport do krajnjeg kupca (tebi) vrši kurirska služba. To je individualna dostava koja uključuje rukovanje jednim ili nekoliko paketa, često s više prebacivanja između depoa i dostavljača. Kurirske službe imaju drugačiju dinamiku i odgovornost – ako nešto pođe po zlu u toj fazi dostave, proces reklamacije i osiguranje funkcioniraju drugačije nego u velikim komercijalnim isporukama.

Na kraju, politika dostavnih službi i način na koji osiguravaju robu također ovise o ugovoru s trgovcem ili klijentom koji je angažirao dostavu.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote