View Single Post
Staro 17.11.2024., 14:39   #83
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
I tu se opet vraćamo na bajni menadžment koji su za vrijeme svih tih akvizicija trošili ko pijani bogataši, a uz nedostatak konkretne konkurencije, nažalost po svemu sudeći uopće nisu razmišljali o nekakvom dugoročnom planu i programu.
Iskreno, ne znam radi li se tu o vizionarstvu ili... ha, eto, kurcobolji. Jer svi njihovi potezi su bili trzisno preuranjeni.

Jer realno, i Itanium i Altera (FPGA) bi bile sjajne price kada bi ih softverski trziste pratilo. To je, na kraju krajeva, i najveci problem svog hardvera, a moram priznati da sam u zadnjih nekoliko godina vidio toliko besmisleno brilijantnih komada istog koji u najboljem slucaju moze sluziti kao podmetac za case ili lijepo uramljena 3D slika.

Predpostavljam da je Intel s Alterom planirao napraviti ono sto je uspijelo Appleu s M serijom chipova, ali to se jednostavno nije dogodilo jer, ponovno, Intel nije bas uskofokusirano drustvo.

Citiraj:
Moram priznati da mi još uvijek nije jasno kakve (glupe) odluke su donosili u Intelu po pitanju ismijavanja potencijalnog ulaganja u TSMC prije 40 godina i mišljenja da ARM nikada neće imati značajan utjecaj na tržište, dok su istovremeno kupovali kojekakve firme tek toliko da ih kupe da bi ih se kasnije riješili. I danas nakon svih tih dubioznih poteza i rotacije plejade raznih CEO likova, ovaj najnoviji nastavlja tradiciju bedastih odluka potpomognut podjednako perpleksnim izjavama.
Ha jebiga, cuj, tjeras neku svoju pricu, moglo im se.

Citiraj:
Ko zna, možda ih do onda neka firma stvarno i kupi ili asimilira pod pristiskom države, jer sigurno ne budu dopustili da propadnu koliko god im se vodstvo to trudi realizirati.
Tesko, ovo Kvalkomovo novinsko drkanje je samo simpatican spin za podignuti dionicu za jos koji dolar.

Citiraj:
Autor Max Rockatansky Pregled postova
Da, navijački kad pokušam zamisliti alternativnu "no 64-bit for you, pezents" povijest .
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Itanium je bio 64bit, samo na drugoj arhitekturi.
@Max, kako ti je rekao Disko Kid, AMD je tek 2 godine nakon prvom Itanica izbacio svoj prvi procesor baziran na novim instrukcijama.

Jos 1994. su Intel i HP najavili kolaboraciju na novoj arhitekturi, ali ostatak softvera a u pocetku implementacije i hardvera (prije svega, memorija je bila naprosto spora, cak je HP zaspinao vlastitu verziju Itaniuma, Hondo, koja je imala u ono vrijeme hrpu L4 off-chip cachea da pokrpa to) nije mogao pratiti takav projekt.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote