Citiraj:
Autor marko_st
Nije jeftina priča. Koje su mane/prednosti u odnosu na HA?
Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk
|
Homey je plug and play. To je potrošačka elektronika koja je napravljena da je bilo tko može koristiti dok god znaš što želiš. Usporedio bi ga sa Samsung Galaxy S mobitelom.
Meni je trebalo nešto što ako recimo mene nema i krepa mi hardware da mi ga supruga sama može zamijeniti. Homey je tu top. Ima svoje backupe, sam ih radi u cloud ako se nešto desi imam stari prve generacije koji su sada djabe na ebayu (ako ih se uhvati), usekas pita te hoćeš napraviti restore, pustiš ga i kao da se ništa nije desilo.
Kao hardware platforma prednost mu je što podržava sve standarde i sve protokole na svim frekvencijama koji ti padnu napamet (zigbee, z-wave, matter, thread, wifi, 433Mhz, Bluetooth, infrared). To znači da većinu uređaja koji postoje na eu maketu ja kupim i dodam u Homey za tri klika.
Sa soft strane modularno mu nadograđujes podršku. On ima nešto kao Google play aplikacije tj homey app store. Odeš, nađeš aplikacija za Mitsubishi klima uređaj npr, instaliraš i sada podržava cloud api od tog proizvođača.
Recimo kao da usporedimo Linux distribuciju (HA) i CHROMEBOOK (homey). Nemogu sirovi Linux dati supruzi ali Chromebook iz kutije mogu bez problema.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk