View Single Post
Staro 15.11.2024., 10:12   #75
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Sad smo već zabrazdili u offtopic, pa samo da odgovorim.

Citiraj:
Autor Taproot7 Pregled postova
Kolega, nisu u Intelu bili bahati niti su potcijenili AMD. Retrospektivno gledajući, to je tada već bio strah jer su shvatili da od toga AMD može samo rasti i napredovati a oni svoje mogu samo reciklirati jer ništa u najavi novoga i strateškoga nisu imali ...
Što su osjećali ili razmišljali možda nikada nećemo saznati, komentirao sam ono što su javno objavili.
Meni je općenito bahato omalovažavati neki izum/ideju samo zato jer je došla od slabijeg/manjeg igrača ili iz "neozbiljne" grane industrije (desktop PC). Npr. da gamerska industrija nije pokrenula trend vrlo jakih a relativno jeftinih GPU-ova, nikad ne bi bilo ni rudarenja ni novopečenih crypto bogataša a sigurno je doprinijela širenju popularnosti i dostupnosti 3D softvera, inače bi i dalje uzdisali za Silicon Graphicovim Indigom .

Citiraj:
Eto vi kažete da je vama Zen 5 donio drastične pomake i da je mikroarhitektura sasvim u redu za radnu okolinu, a ono što slušamo i što se ponavlja u eteru je da nisu dobri za igre.
Meni i ne baš toliko, Corona je 10-15% brža nego na 7950X, ali ima i boljih primjera (Wendell sa Level1 ima zanimljiv pregled).
Sigurno da ne bih radio upgrade sa 7950X ali mijenjao sam jedan 3900X, no brainer.

Citiraj:
Sad se vratimo u 2007. godinu i probamo se sjetiti koliko je relevantan bio Pentium 3 ili AMD Athlon/Duron koji je izašao 2000. godine i što tojest koliko su oni mogli odraditi posla ili videoigara po jedinici vremena.
Ono što tada sigurno ne bih mogao bez obzira na potrebno vrijeme (snagu CPUa) su stvari koje trebaju više od 2(4)GB RAMa.
AMD je progurao 64-bit proširenja i time otvorio vrata x64 Windowsima, prekretnica jednako važna kao i sav napredak u broju jezgri, taktovima i nanometrima.

Da budem ontopic, moram spomenuti i Intel , u dogovoru sa M$om odugovlačenje izlaska Win XP x64 dok nisu uspjeli sklepati 64-bit Pentium 4, samo još jedan primjer njihove politike i MOa koji su ih i doveli u današnju situaciju.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote