View Single Post
Staro 15.11.2024., 07:49   #6977
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ne kužim sam jednu stvar - zakaj gasite Fast Startup? Fičr je vani prek 12 godina, nije to tak nekaj fensi i netestirano već valjda jedno desetljeće... Tj ne kuzim zakaj ga gasite jer nema veze s sleepom niti sa battery drainom, a koristan je jer se laptop brže boota dok je ugašen. Istina, razlika je puno manja sa s SSD-ovima ali i dalje postoji. Mana mu je zauzima (RAM / 2) prostora na disku, iliti laptop mi sad ima 40GB RAM-a pa hib file zauzima 20GB ali i to se reši tak da se smanji hibfile na 25%, kaj je dovoljno za potrebe fast startupa:

Citiraj:
PowerCfg.exe /HIBERNATE /SIZE 25
A za Modern Standby - jako mi je drago kaj su napokon ARM laptopi vani da se jedno za vazda dokaže da su Intel i AMD, ali prvenstveno smeće zvano Intel, glavni razlog zakaj Modern Standy ne dela kak spada. Snapdragoni nemaju problema s baterijom u sleepu + bude se instant + baterija im traje i traje, pa eto, sad se moremo nadati da će se Intel trgnuti i rešiti taj problem jednom za vazda. Iak, imaju oni i većih problema + pitanje je jel budu živi do tad

Negoc, i ja sam se riješil Thinkpadova, imam T15 Gen2 za posel a na njemu sam promijenil heatsink na onaj sa GPU-om i temperature su se malo smanjile ali je sad puno puno tiši. I nedavno sam se prebacil na ptm7950 thermal pad koji je nakon nekolko ciklusa grijanja i hlađenja fakat napravil super posel, a sve to je bilo fakat potrebno jer gurati 2x 4K ekrane na Intelovom iGPU je recept za katastrofu.

Kad se već jadam, Lenovo Thunderbolt 4 dock je još jedan razlog zakaj sve više hejtam Lenovo - nemre ispregovarati DSC profil s monitorima svako malo pa mi se dogodi da moram čupati jedan monitor van i uštekavati ga da ispravno prepozna DSC i pusti 4K rezoluciju na 60Hz. Nakon hrpe i hrpe updejtova čini se da je situacija mrvu bolja ali nije ni približno rešena pa mi se i dalje u i tam rezolucija smanji na 1024x768 na 4K ekranu.

Ne znam, moram priznati da prvi put u životu ozbiljnije razmišljam o MacOS-u. Windowsi su mi OK ali ekosustav je u banani, Linux mi ne igra jer sam nestrpljiv i nemam toleranciju da stvari na kompu ne rade bez dodatnog prtljanja, a ovi M čipovi svakom generacijom su sve bolji, i hardverski i kaj se tiče softverske podrške. Maknul sam se s Androida i preporodil sam se, bojim se da isto bude i za PC

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote