Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.11.2024., 19:08   #77110
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Ivan357 Pregled postova
kolko realno prednje maglenke pomažu, pogotovo po danu u magli?
probao sam ih palit, ne vidim ništa bolje, po mraku samo sa maglenkama se ništa ne vidi, jedino što si uočljiviji iz suprotnog smjera

u zadnjih 15ak godina samo dva puta sam bio u situaciji da od magle ne vidim prst pred nosom, ali tada nisam imao maglenke na autu da bih mogao reći koliko pomažu
Ovdje ima minimalno 50ak dana magle godišnje, i to najčešće magle da je vidljivost 10m ispred.
Em je auto iz suprotnog smjera sa maglenkama uočljiviji za duplo, em maglenke osvjetljavaju rub ceste ispred auta, to im i je primarna svrha, koju su vidim ovdje svi zaboravili ili su polagali (kupovali) vozački u prnjavoru.
Dakle, primarna svrha maglenke je osvjetljavanje ruba ceste, kako bi u magli (pravoj magli gdje se voziš 20-30kmh maksimalno i ne vidiš cestu ispred sebe kak treba) mogli vidjeti LINIJE, rubnu liniju s desne strane, i središnju liniju, kako se ne bi vozili još u toj magluštini slučajno po suprotnoj traci.
Tek onda je bitna funkcija maglenki da te i onaj iz suprotnog smjera vidi kroz maglu na nekom safe distanceu.