Citiraj:
Autor domy_os
Uvijek je bolje namotati više nego manje, svakako se to unutra prilagodi navoju. Kreneš na početku cijevi u smjeru navoja i sve više podebljavaš slojeve teflona. Nekad znam zamotati 20 krugova teflona jer navoj jednostavno ima previše lufta. Stežeš sa osjećajem, bolje prvo lagano pa dotezati u slučaju da curi. Kako dotežeš, tako navoj nailazi na sve deblji sloj teflona i zatvara pukotine. Nekad običnom rukom zavrnem sasvim dovoljno da ne curi pa ključem samo dotegnem jedan krug za svaki slučaj.  A ako staviš premalo teflona, možeš zavrnuti navoj do kraja, opet će curiti jer navoj uvijek ima nekog lufta.
|
Frend me nagovorio na Loctite 55 pa je tako ispalo.
Em sam stavljao dvaput em je opet curilo. Na kraju napravio stadardnom teflon trakom jer s time znam. Nisam ga vraćao natrag iako se po deklaraciji može.
Kudjelju bi rado stavio, ali nisam nikad to naučio

Od svega po doma jedino vodu mrzim raditi.... jel netko primijetio kolike su ogromne tolerancije u tom vodoinstalaterskom materijalu?
Citiraj:
Autor okarm
i jos jedna bitna stvar, kod kudelje na navoju se moze malo vracati i natrag ak treba pripasati nekaj. s teflonom se samo steze, nema natrag.
|
Hm, meni rekli da baš kudjelja ne ide dok se gore spomenuti loctite 55 može malo vratiti, ali eto meni se nije baš pokazao.