View Single Post
Staro 14.11.2024., 13:53   #3775
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Dakle, Fedora 41 se čini da je još gora po pitanju standby Takav mi je tarot, valjda. Oni problemi s adapterom za bežičnog miša (gdje istog treba isklj/uklj svako toliko da ga se vrati u život) su postali učestaliji. A počele su se sa tim front panelom (na kojem imam 2 plava USB porta) događati dodatno čudne stvari.

Naime šta, ako više puta uštekam stick u preostali USB port (prvog koristim za adapter, očito, da bude pri ruci za prekapčanje) oba USB prestanu raditi dok ne napravim restart. Isti uređaji na stražnjim portovima rade bez problema dok se to događa.

Zajebancija s najtrivijalnijim stvarima. Prvi puta mi se to dogodilo s novim M2 USB adapterom i poslije opet s vulgaris flash driveom. Moram idući puta pogledati ima li što u logu, ovaj put se nisam stigao zajebavati s time.

Problem s uspavanim adapterom se događa i na portovima otraga, sve kombinacije sam isprobao tako da ne vjerujem da je problem u front USB headeru. Kako problem iskoči samo povremeno (3x do sada ukupno i to sve relativno nedavno) ne vjerujem niti da je pitanje nedostatka snage (nećeš ti potrošnje flash drive + adapter, jedino sam mislio da M2 možda treba malo više).

Gnome ili KDE? Zadnjih 2 mjeseca gonim KDE sucelje (Fedora/OpenSuse) i slicne pizdarije se dogadaju. Samo sam se prelijen vratiti na Gnome. Treba vidjeti dal GUI na to utjece ili pizdarije ispod haube. TLP makni ako je instaliran.