Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 14.11.2024., 12:39   #1339
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ma znam sve, nagovarao je i mene i da idem raditi kao on.
Meni je to nezamislivo. Od života i rada pa do same ideje “odmora”.
Ne želim biti vremenski ograničen u nekom gradu. Nema fleksibilnosti da mogu produžiti boravak ako mi se sviđa negdje.
A boravak i gledanje filmova u sobi…nemam vremena za to

Imam dan isplaniran do maksimuma, dignem se u 6, legnem u 11 i nemam snage podići daljinski fizički umor, ali psihički odmor. Kruzeri i all inclusive su mi obratno od tog.
Probao sam više puta i pokušavam se natjerati da sjedim pored bazena, cugam i čitam. Izdržim dva dana i treće jutro sam u pokretu. Sve to mogu doma.

A cijena…pa ovo tvoje krstarenje je koštalo više nego mene 15 dana na Antigui, 15 u Meksiku i 15 dana Tajlanda sa svim troškovima uračunatim
S nijedne strane ne vidim privlačnost kruzer turizma, al štaš, nismo svi isti

Usput, ako netko traži dobar deal za Karibe
Ne mogu dovoljno preporučiti Antigvu
Ja ti garantiram da to nije skup izlet kada zbrojiš sve zajedno.

Pričao sam s mnogo ljudi koji kažu, ohoho, to je puno novaca. I onda skuže, aha, pa nije to tak strašno. Takvi isti odu na Hvar s klincima 7 dana za 2.5kEUR, potroše dodatnih 1k na sladoled, 500EUR na put i trajekt itd.
Ja kad kažem 6k, to je ono, sve, od odjeće, obuće, što smo tamo kupili do zadnjeg magneta i ubera. Moglo se to i za 4.5k npr. Ispod toga ne bi išlo.

Sam kruzer ti je 3300EUR za dvoje, all inclusive 12 dana s najskupljom sobom s balkonom i hamokom. Opcija bez balkona je još 500EUR jeftinija. Opcija unutarnje sobe, bez prozora uopće, još 400 dolje, znači oko 2500EUR.

Nađi mi jeftiniji izlet u Ameriku npr. 15 dana s Karibima i Bahamima, avionima i sve zajedno za nekih 8k EUR.

15 dana, all inclusive, Miami 38. kat stan od 100 kvadrata 5 noćenja i 10 dana kruzera, 5 zemalja, 4 Kariba i Bahami. Avioni do Amerike i nazad za dvoje, put do Budimpešte i 15 dana parkinga tamo.

Pričamo o kruzeru gdje jedeš jastoge, kaviar, školjke, škampe, wagyu stejkove, alge, pizde materine.

Naravno, ja trošim više nego trebam, takav sam, ali da se može ušparati još 1-2k EUR na tome, može se.

I pazi, s hrvatskim plaćama, ne britanskim.

Kužim te, ima nas svakakvih, ali ja sam bio identičnog mišljenja kao i ti do prije 3 godine. Nakon 1. pokušaja, skužio sam, sve ostalo je samo mali pokušaj godišnjeg, ovo je godišnji.

Da se razumijemo, ne kažem da je to jeftino, isplativo i bagatela, ali kakve ljudi plaćaju gluposti zadnje vrijeme, ovdje što dobiješ, kada zbrojiš sve, nije tako ekstremno strašno.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 14.11.2024. u 12:46.
Mommistake je offline   Reply With Quote