Citiraj:
Autor 1v@n
Ma znam sve, nagovarao je i mene i da idem raditi kao on.
Meni je to nezamislivo. Od života i rada pa do same ideje “odmora”.
Ne želim biti vremenski ograničen u nekom gradu. Nema fleksibilnosti da mogu produžiti boravak ako mi se sviđa negdje.
A boravak i gledanje filmova u sobi…nemam vremena za to
Imam dan isplaniran do maksimuma, dignem se u 6, legnem u 11 i nemam snage podići daljinski  fizički umor, ali psihički odmor. Kruzeri i all inclusive su mi obratno od tog.
Probao sam više puta i pokušavam se natjerati da sjedim pored bazena, cugam i čitam. Izdržim dva dana i treće jutro sam u pokretu. Sve to mogu doma.
A cijena…pa ovo tvoje krstarenje je koštalo više nego mene 15 dana na Antigui, 15 u Meksiku i 15 dana Tajlanda sa svim troškovima uračunatim 
S nijedne strane ne vidim privlačnost kruzer turizma, al štaš, nismo svi isti
Usput, ako netko traži dobar deal za Karibe
Ne mogu dovoljno preporučiti Antigvu

|
Ja ti garantiram da to nije skup izlet kada zbrojiš sve zajedno.
Pričao sam s mnogo ljudi koji kažu, ohoho, to je puno novaca. I onda skuže, aha, pa nije to tak strašno. Takvi isti odu na Hvar s klincima 7 dana za 2.5kEUR, potroše dodatnih 1k na sladoled, 500EUR na put i trajekt itd.
Ja kad kažem 6k, to je ono, sve, od odjeće, obuće, što smo tamo kupili do zadnjeg magneta i ubera. Moglo se to i za 4.5k npr. Ispod toga ne bi išlo.
Sam kruzer ti je 3300EUR za dvoje, all inclusive 12 dana s najskupljom sobom s balkonom i hamokom. Opcija bez balkona je još 500EUR jeftinija. Opcija unutarnje sobe, bez prozora uopće, još 400 dolje, znači oko 2500EUR.
Nađi mi jeftiniji izlet u Ameriku npr. 15 dana s Karibima i Bahamima, avionima i sve zajedno za nekih 8k EUR.
15 dana, all inclusive, Miami 38. kat stan od 100 kvadrata 5 noćenja i 10 dana kruzera, 5 zemalja, 4 Kariba i Bahami. Avioni do Amerike i nazad za dvoje, put do Budimpešte i 15 dana parkinga tamo.
Pričamo o kruzeru gdje jedeš jastoge, kaviar, školjke, škampe, wagyu stejkove, alge, pizde materine.
Naravno, ja trošim više nego trebam, takav sam, ali da se može ušparati još 1-2k EUR na tome, može se.
I pazi, s hrvatskim plaćama, ne britanskim.
Kužim te, ima nas svakakvih, ali ja sam bio identičnog mišljenja kao i ti do prije 3 godine. Nakon 1. pokušaja, skužio sam, sve ostalo je samo mali pokušaj godišnjeg, ovo je godišnji.
Da se razumijemo, ne kažem da je to jeftino, isplativo i bagatela, ali kakve ljudi plaćaju gluposti zadnje vrijeme, ovdje što dobiješ, kada zbrojiš sve, nije tako ekstremno strašno.