Citiraj:
Autor calypso
Ne znam, meni nikada nije bio problem kada mi je netko u susret dolazio sa prednjim maglenkama upaljenima... Po noci u mrklom mraku kada se vozim po otvorenoj cesti mi jako koriste jer mi osvjetljavaju siroko lijevo i desno i onda vidim i traku, a i ako ima kakve zivine uz cestu... Kratka svjetla su mi beskorisna po noci, a duga ne mogu stalno imati upaljena zbog ovih sto dolaze u susret...
|
A ne bi se složio da su kratka beskorisna, nisu kao duga, ali probaj ih ugasiti na par sekundi kada si u mraku, vidjet ćeš koliko su beskorisna.
Ako se sjećate autoškole, ustvari default svijetla bi trebala biti duga koja se gase po potrebi, kada je mogućnost duga su uvijek ON. Mozak ne radi tako, duga su tu da se upale tu i tamo, kratka su default. Srećom, ova automatika to radi dobro, pogotovo ovi laseri koji mogu svijetliti svugdje osim tamo gdje treba biti kratko, tako da je to plus. Mana je, kada to krepa, bez kaska si gol i bos.
Nisam za maglenke upaljene osim u pravoj magli, meni maglenke ne rade 3 sata godišnje sve skupa. Možda sam i puno rekao.