View Single Post
Staro 14.11.2024., 09:39   #3
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Precision su pandan P seriji kod Lenova koliko sam skužio, pravi workstation laptopi. Nisam još nijednog dobio u ruke da vidim unutrašnjost.

Prednost Della u odnosu na Lenovo mi je što tvornički, bar ova dva koja imam, dolaze s pripremom za WAN. Imaju već ugrađene antene i SIM slot, dok je kod Lenova trebalo tražiti dijelove.

Lenovo Vantage mi je osobno bolje složen softver od Dell Support Assist, iako oboje ne znaju potegnuti chipset drivere pa uvijek ostane par uskličnika u device manageru nakon što poskida i instalira ono što misli da mu treba.
Ovo oko chipset drivera, uvijek pustim Windowse da poskidaju sve drivere, tek onda nastupam sa svojim setom drivera koji mi trebaju tipa nVidia ili slicno...

Sto se WWAN tice, iskreno, meni to bzvz... Imam hotspot na mobitelu ili 4G wifi router ako mi treba internet i dec it... Nemam volje imati jos jedan racun za mobitel samo da bi mi laptop imao direkt pristup internetu...

Do sada sam zagledao dosta tih Lenova i Dellova iznutra i moram priznati da su Dellovi bolje slozeni iznutra... Donji poklopci se puno lakse skidaju, nema nekih specijalnih kerefeka na koje treba paziti, a koje sam vidjao na Lenovu (tipa da prvo moras izvuci onaj djavo za SIM karticu prije nego rastavis laptop)...

Imao sam priliku zagledati i Precisione... Imaju zvjezdicaste sarafe pa ih nece moci otvoriti bas svaki meho koji se primi srafcigera... Jako lijepo slozeni laptopi iznutra... Svakako bolje nego Thinkpad P serije koje sam do sada imao (P51 i P15v G3)... Kuciste je aluminijsko, barem na 5530 koje imam iza ledja...

Dodatno, naletio sam na neke probleme sa lijenim tipkovnicama na Dellovima, jednostavno nekad ne ulove bas svaku tipku... No uspio sam naci nacin kako to rijesiti... Ako laptop ima touchscreen, onda treba u settings od intel graficke ugasiti 'Panel self-refresh', i gle cuda, odjednom tipkovnica radi skroz normalno... Druga opcija, ukoliko je laptop duze vremena stajao da treba malo 'masirati' tipke... Tipkovnice su inace dosta izdrzljive ovako na prvu, mos lupat po njima ko velki i nikom nis...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4