Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 14.11.2024., 09:22   #1331
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Evo, vratio se s putovanja, 15 dana sve skupa, 6 zemalja, možda netko razmišlja o istome. Kruzer je u pitanju, Europa ovaj puta.

Išli smo ponovo na kruzer, Virgin Voyages ponovo, s njim smo već bili u Americi (Bahami i Karibi), sada smo odlučili Europsku rutu odraditi.

12 dana kruzera, 1 noćenje u Ateni dodatno i 2 noćenja u Barceloni.

Ruta:
Atena - Mykonos - Siclija (Catania) - Rim (Civitavecchia) - Korzika (Ajjacio) - Cannes - Barcelona.
Zagreb - Atena avion i Barcelona - Zagreb avion.
Temperature u svim državama slična, 18 kroz noć, kroz dan 23 max, savršeno, čak smo se i kupali u studenom.

Virgin kao kruz i dalje na razini, hrane, cuge, zajebancije do mile volje. Tko voli dobru hranu, dobru cugu, to je mjesto za njega.
Nama je ovo 3. puta na Virginu i ovaj puta nam je bilo već dosta tamo 5., 6. dan, i amerikanaca preforsiranih, masne hrane i broda.

90% gostiju Ameri, 5% Englezi, 4% autralci i nas par parova ostalo.

Sama ruta, po meni nije dobro složena.

Usporedivši to s Karibima, ideja na karibima je, izađi s broda ujutro, prošetaj, popij kavu/koktel/pivu, legni na pjesak, uživaj s iguanama i plivaj u tirkiznom moru.

Ovdje, izađi što prije van broda, nađi taksi, shuttle do grada, kodaj 20-30k koraka, vrati se na brod, odmori se i tako u krug danima.

Same luke nisu namjenjene za kruzere, tako da u 3/7 luka smo bili na pučini, gdje su nas bacili čamcima na obalu, što znači, gužve, guranja, čekanje i ostale stvari da bi došao nazan na brod, što nas je dodatno ljutilo.

Od država, Atena, smeće prljavo, popišano, meni užasna.
Mykonos - zanimljiv gradićak, mali otok, fora vidjeti, ali realno 3-4 sata, nemaš što tamo raditi.
Sicilija - ista kao i Atena, prljava, smrdljiva, svaki ugao netko ti nešto dobaci, želi prodati ili te za ruku vući negdje.
Korzika - Ajjacio - jedan od najljepših gradova u kojim sam bio, Korzika je predivna.
Rim i Vatikan - Tu smo otišli u Rim vlakom, nekih 1h vožnje, to mi je bilo dobro. Rim sam po sebi, solidno, izbjegavati kolosej jer će ti tamo ili netko nešto ukrasti ili prodati, Vatikan smo otišli vidjeti, čak nije bila ni gužva, vidjeti, otići dalje i to je to.
Cannes i Monako - predivni gradovi, cijene prihvatljive, išli vlakom iz Cannesa u Monako, azurna obala predivna, Nica predivna, vlakovi 170km/h, 5EUR Cannes-Monako (110km). Nešto za vidjeti. Monako priča za sebe, drugi svijet.
Barcelona - došli u krivo vrijeme, došli u vrijeme kiša, poplava i tako, nismo to planirali niti znali 3-4 mjeseca prije kada smo kkupili putovanje, tako da, nisam puno vidio, nisam prvi puta u Španjolskoj, ali kao i Valencia i Madrid, onako, li-la, niti smrdi niti miriši.

Sve u svemu, zanimljivo putovanje, ali ne bi nikada više išao Mediteranom na kruzer. Nemirno more, vjetar, luke su onako, osrednje, cijene u EU stvarno visoke (Rim - 2 kave 20EUR, 2 sladoleda 20EUR, 2 pive 25EUR).

Na kraju, let zbog kiša iz Barcelone bio otkazan, imali smo let tek drugi dan, što nam je uzrokovalo probleme s smještajem u Barceloni, morali ostati 1 dan dulje itd. Sad je borba s povratom love, ali koliko čitam, pošto su vremenske neprilike u pitanju, dobiti ću srednji prst, ne lovu nazad.

I ono što me svi pitaju, takvo jedno putovanje, avioni, kruzer, smještaj, hrana i ostale gluposti, 6k EUR cca.
Mommistake je offline   Reply With Quote