Bok svima,
pokrecem temu o Dell laptopima... Dakle, serije Latitude, XPS, Vostro, Precision...
Vec neko vrijeme zagledam u Dell Latitude i Precision laptope i moram priznati da su jako dobro slozeni iznutra. Naravno da postoje neke boljke koje sam otkrio, no koliko sam do sada vidio rjesivo je sve...
Ukoliko imate Dell laptop, ajde malo pisite na ovom threadu da vidimo sa cime ste zadovoljni, a sa cime imate problema...
Mene recimo totalno zbunjuje nomenklatura ovih laptopa... Kako uopce skuziti o kojoj se generaciji procesora radili ili o kojoj dimenziji gledajuci naziv modela? Nista mi nije jasno...
Ono sto me odusevilo kod Dellova je BIOS... Pa to ima toliko opcija u BIOSu da ti pamet stane, ali najvaznije je da su mi odmah dostupne one najbitnije stvari...
- Battery health
- Koji punjac je spojen
- Raspored RAM modula, brzina, kapacitet
- Popis grafickih kartica
- Rezolucija ekrana
- Popis spojenih diskova
- Napredne postavke za podesavanje punjenja baterije
- Hrpa security postavki
- Inteligentni punjaci
Isto mi se jako svidja sto u par koraka mogu doci do svih podataka o laptopu, samo upisem service tag u trazilicu na Dell Support stranici i voila, sve je odmah tu ispred mene... Ima i Dell Support Assist aplikacija, slicno Lenovo Vantage, sluzi za instalaciju drivera i razna dodatna podesavanja po laptopu... Budem se sa time malo poigrao pa ostavim post i o tome...
Trenutno sam u fazi prelaska sa Lenovo Thinkpada (a kojih sam imao valjda vise od 10 tokom godina) na Dell Latitude seriju kao zamjenu za postojeci travel laptop pa ostavim ovdje dojmove...