View Single Post
Staro 13.11.2024., 23:29   #1
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Kutak za Dell laptope (Latitude, XPS, Precision, Vostro)

Bok svima,

pokrecem temu o Dell laptopima... Dakle, serije Latitude, XPS, Vostro, Precision...

Vec neko vrijeme zagledam u Dell Latitude i Precision laptope i moram priznati da su jako dobro slozeni iznutra. Naravno da postoje neke boljke koje sam otkrio, no koliko sam do sada vidio rjesivo je sve...

Ukoliko imate Dell laptop, ajde malo pisite na ovom threadu da vidimo sa cime ste zadovoljni, a sa cime imate problema...

Mene recimo totalno zbunjuje nomenklatura ovih laptopa... Kako uopce skuziti o kojoj se generaciji procesora radili ili o kojoj dimenziji gledajuci naziv modela? Nista mi nije jasno...

Ono sto me odusevilo kod Dellova je BIOS... Pa to ima toliko opcija u BIOSu da ti pamet stane, ali najvaznije je da su mi odmah dostupne one najbitnije stvari...

- Battery health
- Koji punjac je spojen
- Raspored RAM modula, brzina, kapacitet
- Popis grafickih kartica
- Rezolucija ekrana
- Popis spojenih diskova
- Napredne postavke za podesavanje punjenja baterije
- Hrpa security postavki
- Inteligentni punjaci

Isto mi se jako svidja sto u par koraka mogu doci do svih podataka o laptopu, samo upisem service tag u trazilicu na Dell Support stranici i voila, sve je odmah tu ispred mene... Ima i Dell Support Assist aplikacija, slicno Lenovo Vantage, sluzi za instalaciju drivera i razna dodatna podesavanja po laptopu... Budem se sa time malo poigrao pa ostavim post i o tome...

Trenutno sam u fazi prelaska sa Lenovo Thinkpada (a kojih sam imao valjda vise od 10 tokom godina) na Dell Latitude seriju kao zamjenu za postojeci travel laptop pa ostavim ovdje dojmove...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4